x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Istoria de azi

Istoria de azi

01 Noi 2007   •   00:00

Enciclopedia propusă de Editura Litera Internaţional oferă o privire detaliată asupra capacităţilor omului de a inventa tot timpul.

Enciclopedia propusă de Editura Litera Internaţional oferă o privire detaliată asupra capacităţilor omului de a inventa tot timpul.

Marea carte despre invenţii

Autori: Colevtiv

Editura: Literatura Internaţional

Cine a inventat roata? Cine a inventat telefonul sau la ce a fost folosit iniţial? Cănd au fost lansaţi primii oameni in spaţiu? "Marea carte despre invenţii" oferă răspunsuri la toate aceste intrebări şi reuşeşte să reconstruiască o istorie a invenţiilor. Călătoria prin lumea revelaţiilor ştiinţifice incepe din vremuri preistorice, cănd omul a inventat roata. Pornind de la această invenţie, omenirea a incercat să-şi facă viaţa mai uşoară creănd mijloacele de transport pe pămănt, apă sau in văzduh. Cartea invenţiilor descrie evoluţia acestora din punct de vedere tehnic, dar şi atrage printr-o povestire savuroasă, care include ciudăţenii şi povestioare amuzante.

PANORAMIC. De la invenţii folositoare in viaţa de zi cu zi, pănă la maşini create pentru război şi apărare, cartea prezintă o imagine fidelă a vieţii omului de-a lungul timpului. Călatoria sfărşeşte in spaţiul cosmic, ultimul teritoriu cucerit de ştiinţa modernă. Explicaţiile sunt pe inţelesul tuturor, făcănd cartea accesibilă tuturor segmentelor de vărstă. Imaginile care insoţesc textul conferă un aspect prietenos şi ajută la fixarea vizuală a invenţiilor prezentate. Visători sau vizionari, toţi aceşti inventatori au reuşit să schimbe viitorul lumii, acum mulţi ani, in trecut. (A.Z.)


Isoria ilustrată a comunismului

Autor: Marcello Flores

Editura: Rao/ Enciclopedia Rao

Istoria ilustrată a comunismului prezintă o trecere in revistă a acestei epoci reprezentative in Europa. Mitul şi speranţa capabile să mobilizeze milioane de persoane, coşmar şi ameninţare pentru alte milioane de oameni, comunismul este ilustrat in acest album in fotografii relevante despre conducătorii acelor ani şi tacticile utilizate de aceştia. Rădăcinile teoretice ale comunismului şi primele incercări de organizare işi au rădăcinile in secolul al XIX-lea, dar cum a ajuns protagonist pe scena istoriei şi care au fost urmările pănă la căderea acestuia la inceputul anilor 1990, toate aceste informaţii se regăsesc in acest album care prezintă evenimentele, incepănd de la revoluţia bolşevică şi internaţionala comunistă, pănă la criza comunismului in Europa de Est şi Căderea Zidului Berlinului. Manifeste, afişe de propagandă, diferite obiecte şi decoraţiuni inscripţionate la cererea conducerii comuniste, toate acestea se găsesc sub formă de fotografii in acest album.

Urzeala tronurilor

Autor: George R.R. Martin

Editura: Nemira

Editura Nemira aduce in Romănia "Urzeala tronurilor", roman in două volume ce face parte din seria "Căntec de Gheaţă şi Foc". Cartea a obţinut Premiul Locus in 1997, iar seria din care face parte a fost considerată de New York Times Book Review drept cea mai bună saga fantasy scrisă vreodată. "Un subiect simplu de inţeles, dar complex din punct de vedere al intrigii, cu dinastii rivale, iubiri, trădări, sfetnici răuvoitori, regi incapabili, cavaleri, castele, codri de nepătruns şi dragoni demult dispăruţi". Acţiunea romanului se petrece in ţinutul celor Şapte Regate din Westeros, in vremurile unei Europe medievale, un ţinut in care verile ţin zeci de ani şi iernile o viaţă. Aici au loc bătălii intre soldaţi cu armuri şi săbii din metale neobişnuite, un prinţ dragon işi trădează sora pentru tronul regal şi o femeie foarte hotărătă se aventurează in cele mai ciudate şi inşelătoare călătorii. O carte despre tragedii şi trădări, cavaleri şi domniţe, victorie şi soartă.

×
Subiecte în articol: sub lupa zoom