x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Lucruri inedite pe care sigur nu le ştiai despre Terra

Lucruri inedite pe care sigur nu le ştiai despre Terra

20 Noi 2013   •   13:01
Lucruri inedite pe care sigur nu le ştiai despre Terra

Terra este probabil cel mai incredibil loc din Univers. Nu numai că este singura planetă pe care există viaţă, însă reuşeşte să fascineze prin modul în care a apărut şi se dezvoltă, fiind considerată unică, scrie RomâniaTV.NET.

Cu toate acestea, există numeroase lucruri pe care cărţile de geografie omit să le spun, informaţii care te vor face cu siguranţă mândru că eşti pământean şi ai avut şansa să te naşti.

1. Pământul nu este rotund. El are o formă de geoid, având diametrul la Ecuator de 12.756 km, dar este puțin turtit la poli, diferența dintre raza ecuatorială, 6.378 km, și cea polară, 6.356 km, este de aproximativ 22 km.

Citeşte şi Lucruri inedite pe care nu le ştii despre tine: CORPUL UMAN conţine 100 grame de PRAF de PUŞCĂ şi MULT VAR


2. Planeta noastră este cea mai densă din Sistemul nostru Solar, având o densitate de aproximativ 5.5 g/cm. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează centrului de fier din interior.

22 de informaţii pe care nu le vei citi NICIODATĂ în cartea de ISTORIE: De ce îşi rădeau EGIPTENII SPRÂNCENELE

3. Rotaţia Terrei se încetineşte odată cu timpul, ceea ce înseamnă că zilele devin din ce în ce mai lungi. Astfel, o secundă în plus este adăugată la fiecare sute de ani vitezei de rotaţie.

4. Multe persoane nu ştiu acest lucru, însă Pământul are două luni care îl orbitează. Cea de-a doua este asteroidul 3753. El a fost descoperit în 1986 şi a fost denumit cel la "ciudat companion al Terrei", deoarece are o orbită în formă de potcoavă de cal.

Descoperă mai multe lucruri inedite pe care nu le ştiai despre Terra pe RomâniaTV.NET.

×