Lungimea degetului arătător al unui bărbat poate "prezice" succesul acestuia în domeniul financiar-comercial. Cercetătorii Universităţii Cambridge susţin că bărbaţii cu un deget inelar mai lung decât cel arătător au şanse sporite de a înregistra rezultate notabile pe piaţa financiară.
Potrivit unui studiu întreprins recent de o echipă de cercetători condusă de fiziologul John M. Coates, structura biologică a unui individ îi poate influenţa cariera la fel ca şi o experienţă de câţiva ani în domeniul în care activează. Aceeaşi relaţie între lungimea degetului inelar şi cea a arătătorului poate fi asociată cu succesul şi într-o serie de sporturi ca de, exemplu, baschetul.Proporţia între dimensiunile celor două degete a fost analizată şi în timpul sarcinii, o dezvoltare mai mare a inelarului indicând o influenţă mai mare a hormonului masculin androgen. Studii anterioare au relevat că o expunere prelungită a fetusului la acţiunea acestuia poate conduce la creşterea încrederii în sine, a perseverenţei, la o atenţie sporită şi o viteză sporită de reacţie.
În cadrul unor studii realizate anul trecut, Coates şi colegii săi au demonstrat că hormonul legat de agresivitatea masculină şi interesul pentru sexul opus poate determina şi succese pe termen scurt în domeniul financiar. Specialiştii au realizat un studiu în cazul lucrătorilor financiari din Londra, prelevându-le subiecţilor mostre de salivă dimineaţa şi seara.
Analizând eşantioanele, ei au constatat că un conţinut sporit de testosteron prefigura afaceri foarte profitabile pentru posesor în ziua respectivă. Testosteronul, hormonul masculin, controlează agresivitatea, încrederea şi dorinţa de a risca.
MÂNA, "OGLINDA" SUCCESULUI
În cadrul unui recent experiment, cercetătorii au măsurat dimensiunile mâinii drepte în cazurile a 44 de agenţi de bursă implicaţi în operaţiuni ce necesitau reacţii rapide şi decizii care trebuiau luate în intervale de timp foarte scurte. După 20 de luni, subiecţii care aveau degetul inelar mai lung decât cel arătător au înregistrat câştiguri financiare de 11 ori mai mari decât cei cu degetul inelar mai scurt.
În acelaşi interval de timp, agenţii mai experimentaţi au obţinut câştiguri de nouă ori mai mari decât cei cu mai puţină experienţă. Iar, din rândul agenţilor experimentaţi, cei cu degetul inelar mai lung au câştigat de cinci ori mai mulţi bani decât cei cu un inelar mai scurt. În timp ce proporţia dintre dimensiunile degetelor, legată de expunerea fătului la acţiunea hormonilor masculini, în timpul sarcinii, pare să prefigureze succesul în afaceri, în activităţi ce necesită decizii riscante şi timp de reacţie redus, poate fi irelevantă în cazul altor domenii.
Studiind lungimea degetelor studenţilor unor facultăţi de matematică, ştiinţă şi inginerie, specialiştii au constatat că majoritatea subiecţilor aveau un deget arătător mai lung faţă de cel inelar.