x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Misterioasa epidemie de somn din Kazakhstan. Ce zic oamenii de știință?

Misterioasa epidemie de somn din Kazakhstan. Ce zic oamenii de știință?

24 Oct 2016   •   11:08
Misterioasa epidemie de somn din Kazakhstan. Ce zic oamenii de știință?

Fenomenele ciudate care se petrec în lume s-au îmbogățit, din anul 2013, cu o bizarerie asupra căreia specialiștii nu au găsit încă o explicație plauzibilă. Este vorba de o "boală" neobișnuită care a afectat sute de locuitori din satul Kalaci, Kazakhstan.


Locuitorii acestei localități kazace sunt cuprinși de o epidemie de somn - se culcă noaptea ca și cum nimic nu s-a întâmplat și se trezesc abia peste 6 zile. În timpul somnului îndelungat, comparabil cu o stare de hibernare, nu se produc modificări ale funcționării organismului.

„Bolnavii cad brusc într-un somn adânc și dorm câteva zile, timp în care nu pot fi treziți, în pofida eforturilor celor din jur. După ce se trezesc, unii spun că nu-și amintesc nimic și se plâng de somnolență, alții povestesc că au avut halucinații groaznice.Oamenii se trezesc brusc după 6 zile de somn continuu, după care își continuă viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat."

Din 2013, când în Kalaci a fost înregistrat primul caz de boală a hibernării, cercetătorii au avansat mai multe ipoteze, cele mai „populare” fiind intoxicația cu monoxid de carbon sau isterie în masă.

O altă cauză a acestei epidemii de somn ar putea fi.....................

CItește continuarea AICI

×