x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Misterul construirii piramidelor este aproape elucidat

Misterul construirii piramidelor este aproape elucidat

06 Noi 2018   •   15:56
Misterul construirii piramidelor este aproape elucidat

Cercetătorii anglo-francezi au făcut o descoperire importantă în timp ce studiau hieroglifele egiptene. Echipa a dat peste o carieră de alabastru folosită în aceeași perioadă în care s-a construit Piramida din Giza, citează The Guardian

Este vorba despre o rampă proaspăt descoperită, care are o înclinație mult mai mare decât se credea că este posibil. Structura avea și trepte, ceea ce sugerează că uriașele blocuri de piatră au fost mutate mult mai repede decât se știa anterior. Arheologii au realizat că gigantele bucăți erau în mod simultan împinse și trase, cu forța multor persoane și cu ajutorul unor scripete.

Dr. Yannis Gourdon, al Institut Français d’Archéologie Orientale (IFAO), co-directorul expediției, vrea să publice o lucrare despre descoperirile făcute. Acesta susține că echipa studia scrieri antice din interiorul carierei de alabastru, iar din întâmplare au dat și peste rampe. Locul era cunoscut de către egipteni, fiind descoperit odată cu mormântul lui Tutankamon de către Howard Carter.

Chiar dacă nu există dovezi concrete că metoda a fost folosită și la masivul monument, aceasta era utilizată în Egiptul antic.

×
Subiecte în articol: piramide giza guardian mister elucidat