x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Molecula nevie se sintetizează singură

Molecula nevie se sintetizează singură

17 Ian 2009   •   00:00

Cercetătorii americani au reuşit să sintetizeze pentru prima dată o moleculă... nevie. Specialiştii de la Institutul Scripps au descoperit că această moleculă – ARN – posedă o proprietate specifică lumii vii - aceea de a se reproduce singură, la infinit, fără ajutor extern, informează site-ul www.stiintaazi.ro.



ARN (acidul ribonucleic) joacă un rol secundar la organismele vii, alături de ADN şi proteine. Descoperirea cercetătorilor de la Institutul Scripps pare însă să fie un argument suplimentar care susţine ideea conform căreia molecula de bază a vieţii este ARN-ul, pe baza ei dezvoltându-se ulterior viaţa pe bază de ADN.

Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a două enzime (două bucăţi mici de ARN), fiecare realizate din alte două unităţi. Fiecare enzimă poate construi cealaltă enzimă din cele două unităţi ale ei (sunt deci patru unităţi, câte două pentru fiecare enzimă).





Anul Internaţional Charles Darwin
În 2009 sărbătorim Anul Internaţional Charles Darwin, pentru că se împlinesc 150 de ani de la publicarea cărţii "Originea Speciilor” şi 200 de ani de la naşterea autorului ei, în Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: special