x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Neanderthal reloaded

Neanderthal reloaded

17 Ian 2009   •   00:00

Oamenii de ştiinţă fac pariu cu moartea. Analizând ADN-ul unor specii dispărute în ultima sută de mii de ani, cercetătorii spun că îl pot reînvia pe omul de Neanderthal (care a locuit în Europa şi în unele regiuni ale Asiei de Vest în urmă cu aprozimativ 230.000 de ani până acum 29.000 de ani).



Potrivit revistei New Scientist, citată de publicaţia online ŞtiintaAzi, zece specii de mult dispărute pot fi readuse la viaţă cu ajutorul contestatei proceduri de clonare. Este vorba, între altele, de mamuţii lânoşi, de tigrii cu dinţi de sabie, de ursul cu faţă scurtă, de tigrul tasmanian, de gliptodon, de rinocerul lânos, dar şi de omul de Neanderthal.

Procedul propus de specialişti constă în secventarea ADN-ului speciilor dispărute, inocularea ADN-ului prin clonarea unui ovul de la o specie existentă, dar asemănătoare cu specia dispărută. Oamenii de ştiinţă susţin că ADN-ul omului de Neanderthal este aproape de a fi descifrat în întregime. Mult-aşteptatul moment ar putea surveni chiar în 2009 sau în cel mult doi ani, promit oamenii de ştiinţă.

 

×
Subiecte în articol: special