Umăreşte cursul vieţii de-a lungul Dunării, de la Neolitic la Eneolitic, în Europa, Balcani şi Dobrogea şi opreşte-te puţin pentru a citi câteva noţiuni generale de istorie a României sau a afla care sunt dovezile ce atestă prezenţa omului în preistorie pe meleagurile ţării noastre. Nu uita să accesezi secţiunea “Hârşova, sat eneolitic”, unde vei găsi o mulţime de informaţii uluitoare despre viaţa în acele vremuri.
http://library.thinkquest.org/05aug/00156/
Acest site te poartă într-o fascinantă călătorie prin oraşele dispărute ale Antichităţii. Află de ce societăţile din oraşe precum Troia, Alexandria, Ur sau Atlantida au avut un succes impresionant sau au decăzut inexplicabil. Citeşte despre amplasarea, cultura, evoluţia şi viaţa acestor locuri, într-o colecţie completă de informaţii însoţite de fotografii. Legendă, istorie şi arheologie. Toate acestea sunt îmbinate în acest site sub o formă atrăgătoare şi interactivă. Un instrument foarte bun pentru consolidarea culturii generale, precum şi o legătură cu alte numeroase linkuri având aceeaşi temă.
http://www.edgeofexistence.org/
EDGE îţi oferă o prezentare extraordinară a celor mai ciudate creaturi contemporane şi trage un semnal de alarmă împotriva ignoranţei de care au parte aceste specii neobişnuite, majoritatea pe cale de dispariţie. Cea mai nouă categorie de pe acest site este cea a amfibienilor stranii, creaturi care nasc prin piele, trăiesc fără plămâni sau supravieţuiesc ani în şir fără hrană. Tot aici găseşti o serie de mamifere la fel de ciudate, neobişnuite ca formă sau ca stil de viaţă. Încearcă să nu rămâi mut de surpriză în faţa filmelor şi a fotografiilor ce sunt aproape prea ciudate să fie credibile. Dacă n-ar fi complet reale…
http://www.geographyiq.com/index.htm
GeographyIQ se poate dovedi un site foarte la îndemână atunci când cunoştinţele de geografie din liceu par foarte îndepărtate. Aici sunt adunate la un loc toate lucrurile pe care ai vrea să le afli despre toate statele lumii, atât din punct de vedere geografic, cât şi economic, politic, istoric sau cultural. În plus găseşti hărţi, detalii despre climă şi vreme în zonele care te interesează, precum şi un convertor valutar.
http://www.mit.edu/afs/athena/org/i/invent/www/ima/games.html
Un site dedicat celor mici, dar util pentru cei care îşi doresc consolidarea cunoştinţelor în domeniul invenţiilor. Explorează fascinanta lume a inventatorilor alături de proiectele lor, cu ajutorul a două jocuri inteligente, care fac apel la istorie logică şi atenţie. “Ce a fost mai întâi?” sau “Cum ajungi de la o invenţie la alta urmând procesul logic de evoluare?” sunt opţiuni excelente pentru a-ţi verifica nivelul.
http://www.iknowthat.com/com/L3?Area=L2_Science
Construit de adulţi, dedicat copiilor. Micuţii vor găsi aici o mulţime de teste interactive, care implică cunoştinţe generale despre o gamă largă de domenii, de la ştiinţă şi animale terestre şi subacavtice până la artă şi jocuri de atenţie. Există şi o categorie care vine în ajutorul profesorilor cu sugestii de teste pentru diferitele categorii de vârstă ale prichindeilor.
http://planetquest.jpl.nasa.gov/index.cfm
PlanetQuest, site-ul NASA dedicat descoperirii şi cercetării noilor planete, îţi propune un tur complet printre cele mai recente descoperiri cu ajutorul fotografiilor şi interviurilor celor implicaţi. Totodată, poţi folosi tururile multimedia şi proiecţiile 3D pentru explorarea exoplanetelor. Un site interactiv care sigur îţi va capta atenţia mult timp, schimbându-ţi viziunea asupra a ceea ce înseamnă “distanţe mari”.
http://www.moma.org/exhibitions/2004/tallbuildings/index_f.html
Cele mai înalte clădiri din lume. Citeşte despre ele, analizează structuri, compară înălţimi şi vezi dacă ceea ce crezi tu se aseamănă cu studiul efectuat de cei care au construit site-ul. Acest site analizează proiectele fiecărei clădiri, ţinând cont de criterii de siguranţă, structură şi rezistenţă şi mergând până la viziuni de reformulare a ceea ce înseamnă “urban”. Toate studiile, efectuate de un grup internaţional de arhitecţi şi ingineri, sunt raportate la perioadele în care au fost construiţi aceşti zgârie-nori.