x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

08 Noi 2008   •   00:00

http://archweb.cimec.ro/web-histria/1sit/sit.htm: Un alt site despre un sit arheologic extrem de important pentru România, de data aceasta fiind vorba despre cetatea Histria.

Pe lângă faptul că acest site constituie o sursă foarte bună de informare pentru a vă completa cunoştinţele generale despre acest loc, aici puteţi consulta atât hărţi şi planuri ale localizării runielor cetăţii, cât şi fotografii care vă pot ajuta să va formaţi o imagine de ansamblu asupra sitului.

http://www.cimec.ro/Arheologie/ArhivaDigitala/Sumar.htm
O colecţie de documente şi imagini care atestă o serie îndelungată de descoperiri arheologice din diferite zone ale României. Aici puteţi consulta arhiva repertoriului arheologic din România care vă pune la dispoziţie atât istoria realizării acestei arhive, cât şi rezolvări ale problemelor privitoare la localizare şi corelaţiile dintre denumirile vechi şi noi ale siturilor arheologice. De asemenea, aici puteţi vedea fotografii ale siturilor, accesând arhiva de imagini pusă la dispoziţia utilizatorilor acestui site. În plus, puteţi citi despre istoria primului Muzeu Naţional de Antichitaţi din România.

http://www.medievistica.ro/
Un site construit pentru a trata tematica arheologiei medievale. Aici găsiţi atât cele mai recente ştiri despre descoperiri din acest domeniu, cât şi o serie de informaţii de cultură generală privind tainele acestei specialităţi în România. Temele tratate pe acest site sunt concentrate pe istoria Evului Mediu, vizând, de asemenea, şi monumentele sau arta acestei epoci.

http://www.tibiscum.uvt.ro/
Pe acest site vă puteţi informa despre cercetările arheologice desfăşurate într-unul dintre cele mai importante situri areheologice din Banat, complexul roman Tibiscvm-Jupa din judeţul Caraş-Severin. Acest sit arheologic este până în prezent, cel mai intens cercetat din această zonă, săpăturle arheologice descoperind până acum doar 5% dintre cele mai importante ruine ale Daciei.

http://www.capidava.ro/index.php
Citiţi despre localizarea sitului arheologic al cetăţii romane Capidava, aflat la 20 de kilometri de Cernavodă. Aflaţi care sunt obiectivele arheologice din această zonă şi cum s-au desfăşurat cercetările până în prezent. Aici găsiţi informaţii complete despre toate amănuntele privitoare la acest sit, de la toponimia “Capidava” până la istoria acestui oraş antic şi numărul obiectelor care au fost dezgropate dintre  ruine. Nici galeria foto nu lipseşte de pe site, ajutându-vă să vizualizaţi datele pe care le consultaţi.

http://prehistoire.e-monsite.com/rubrique,rubrique,1113979.html
Dicţionarul de termeni arheologici vă poate oferi o mână de ajutor atunci când, consultând alte site-uri care tratează teme arheologice, descoperiţi acele cuvinte care, câteodată, pot fi greu chiar şi de citit. Separat de acest glosar, pe site găsiţi o serie de legături care vă pot ajuta să fixaţi informaţiile privind ordinea cronologică a epocilor din preistorie şi protoistorie sau elementele care le caracterizează.

http://www.arheotim.uvt.ro/
ARHEOTIM este un portal de căutare care vă pune la dispoziţie aproximativ 2.000 de link-uri web către domeniile de arheologie pe care doriţi să le aprofundaţi. Altfel spus, site-ul este o mini bibliotecă virtuală care vă oferă legături spre informaţii arheologice din România, cât şi din străinătate. Pentru a fi mai uşor de utilizat, site-ul are mai multe categorii de căutare, astfel încât utilizarea sa devine extrem de uşoară, având posibilitatea să alegeţi pentru a căuta în funcţie de regiuni, epoci sau tehnici, atât situri arheologice şi instituţii care tratează acest domeniu.

http://www.gk.ro/sarmizegetusa/dave/sarmis.htm
Capitala statului dac, Sarmisegetuza, este, poate, unul dintre cele mai importante situri arheologice din România. Pe acest site găsiţi câteva date şi informaţii de cultură generală care vă vor determina, cu siguranţă, să vă documentaţi în legătură cu descoperirile din această zonă. Aici puteţi citi atât despre fortificaţiile şi aşezarea civilă, cât şi despre locuinţe sau ateliere din Sarmisegetuza.

×
Subiecte în articol: site zoom pe net arheologice