x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă News

News

26 Oct 2007   •   00:00

Recent, in cadrul unei adunări desfăşurate intr-o parohie aflată intr-o suburbie a Romei, Suveranul Pontif, Papa Benedict al XVI-lea, le-a spus credincioşilor că iadul este real şi că are o existenţă veşnică

BOALA METEORITULUI. Locuitorii unui sat din sudul statului Peru au inceput să manifeste simptomele unei boli necunoscute după ce un meteorit s-a ciocnit de Terra in regiunea respectivă, potrivit autorităţilor locale. Intr-o zi de sămbătă, la orele amiezii, sătenii au asistat şocaţi la o explozie puternică, după apariţia pe cer a unei "mingi de foc", crezănd iniţial că era vorba despre prăbuşirea unui avion. Evenimentul s-a petrecut in zona Anzilor, in departamentul Puno din regiunea Desaguadero, in apropierea graniţei cu Bolivia. Ulterior, localnicii acuzau puternice migrene şi o stare de vomă. Şapte poliţişti trimişi la locul incidentului pentru a verifica faptele s-au confruntat cu probleme de sănătate, fiind necesară folosirea măştilor cu oxigen inainte de a fi internaţi in spital. Membrii echipelor de salvare şi specialiştii au sosit in zonă pentru a cerceta locul in care căderea meteoritului a produs un crater cu un diametru de 30 metri şi o adăncime de 6 metri. Din crater a inceput să ţăşnească apă fierbinte, şi un strat de cenuşă s-a depus pe o suprafaţă intinsă, in apropierea acestuia.

IADUL EXISTĂ! Recent, in cadrul unei adunări desfăşurate intr-o parohie aflată intr-o suburbie a Romei, Suveranul Pontif, Papa Benedict al XVI-lea, le-a spus credincioşilor că iadul este real şi că are o existenţă veşnică, chiar dacă mulţi evită să abordeze subiectul respectiv. Prin afirmaţiile sale, actualul Papă il contrazice pe predecesorul său, Ioan Paul al II-lea, care susţinea, in 1999, că iadul reprezintă mai degrabă o etapă din viaţa celor care, de bunăvoie, renunţă definitiv la credinţa in Dumnezeu. Pe de altă parte, Benedict al XVI-lea nu consideră iadul doar un simplu loc, ci şi o stare in care vor ajunge cei ce păcătuiesc. Papa a mai spus că, in prezent, mulţi oameni, printre care se află şi numeroşi credincioşi, au uitat că, dacă nu işi recunosc greşelile şi nu promit să nu mai păcătuiască, riscă "blestemul veşnic", adică iadul. (R.P.)

×
Subiecte în articol: mistere ştiinţă