x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă News

News

de Radu Popa    |    18 Ian 2008   •   00:00

Recent, locuitorii unui sat din sudul statului Peru au început să manifeste o serie de simptome stranii după ce un meteorit a provocat o explozie asurzitoare nu departe de aşezarea menţionată

BOALA METEORITULUI. Recent, locuitorii unui sat din sudul statului Peru au început să manifeste o serie de simptome stranii după ce un meteorit a provocat o explozie asurzitoare nu departe de aşezarea menţionată. Într-una din zile, localnicii au fost şocaţi de suflul unei explozii şi de apariţia unei  “mingi de foc”  despre care mulţi dintre ei credeau că reprezenta un avion în flăcări, care se prăbuşea în aropierea satului aflat în Departamentul Punto, din regiunea Desaguadero, aproape de graniţa cu Bolivia. Potrivit unui reprezentant al Departamentului de Sănătate Regional, locuitorii, imediat după producerea incidentului, au început să se plângă de dureri de cap şi stări de vomă, provocate de un miros straniu. Membrii echipelor de salvare trimise la faţa locului au declarat că meteoritul a produs la locul impactului cu Terra un crater cu un diametru de 30 m şi o adâncime de 7 m. Localnicii s-au arătat extrem de îngrijoraţi când din crater au început să iasă apă fierbinte şi bucăţi de piatră, însoţite de o “aromă” greu suportabilă de cei prezenţi la faţa locului.

 

PREFIXUL BLESTEMAT. Au­tori­tăţile oraşului Reeves din sta­tul american Lousiana au primit permisiunea de a schimba prefixul telefonic local, pe care mulţi localnici îl asociau cu prezenţa diavolului. Lo­cuitorii de religie creştină erau foarte nemulţumiţi, de la începutul anilor ’60 ai secolul trecut, când oraşului i-a fost atribuit prefixul 666, cunoscut din paginile Bibliei drept “Numărul fiarei”. În următoarele trei luni, localnicii îşi vor putea schimba prefixul în 749, primarul conside­rând decizia firmei de telefonie drept o “intervenţie divină”. Teama de numărul 666 se numeşte hexakosioihexekontahexafobie.

×
Subiecte în articol: mistere ştiinţă