Bucăţi dintr-un meteorit vechi de 470 de milioane de ani, care nu seamănă cu niciun alt meteorit care a lovit suprafaţa Pământului, au fost găsite într-o carieră de calcar, în Suedia. Potrivit oamenilor de ştiinţă care au analizat fragmentele, această descoperire ar putea oferi noi informaţii despre istoria şi formarea sistemului nostru solar.
Fragmentele ar putea proveni dintr-o coliziune între doi asteroizi masivi, când multe resturi ar fi fost aruncate pe planeta noastră, a transmis marţi AFP. Birger Schmitz, cercetător la Universitatea din Lund din Suedia şi membru al echipei ştiinţifice a declarat că acest meteorit, numit Oest 65, a fost de un tip "unic, care nu se cunoştea înainte''. Acesta conţine elemente foarte rare pe Pământ, cum ar fi iridiu, dar şi niveluri foarte ridicate de izotopi rari de Neon.
Teoriile cu privire la acest fragment de meteorit, al cărui conţinut intrigă comunitatea ştiinţifică, se multiplică. Analizele sunt în curs de desfăşurare şi mai multe informaţii urmează să fie cunoscute în scurt timp. AGERPRES