Oamenii de ştiinţă de la Boston University School of Public Health din SUA, sub conducerea profesoarei Lee Strunin, au studiat tradiţia consumului de alcool în Italia.
La acest experiment au participat 160 de voluntari din regiunile Abruzzo şi Umbria, care au fost împărţiţi în două grupe: prima - compusă din 80 de persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani şi a doua, incluzând alte 80, cu vârste între 16 şi 18 ani. Toţi participanţii la studiu au băut în copilărie puţin vin în timpul meselor în familie, relatează sciencedaily.com, citat de agerpres.ro.
În consecinţă, s-a constatat că acei copii care nu au avut restricţii absolute la consumul de alcool în timpul meselor au evitat dependenţa de alcool mai târziu. Cei care în copilărie au băut alcool în cantităţi moderate în timpul prânzului sau cinei în familie consumă foarte rar mai mult de cinci doze de alcool dintr-o dată şi aproape niciodată nu ajung în stare de ebrietate extremă.
Citește pe Antena3.ro