x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Oamenii de ştiinţă au făcut o DESCOPERIRE INCREDIBILĂ. Un singur gram poate UCIDE un milion de oameni! (VIDEO)

Oamenii de ştiinţă au făcut o DESCOPERIRE INCREDIBILĂ. Un singur gram poate UCIDE un milion de oameni! (VIDEO)

05 Apr 2015   •   09:15
Oamenii de ştiinţă au făcut o DESCOPERIRE INCREDIBILĂ. Un singur gram poate UCIDE un milion de oameni! (VIDEO)

Oamenii de ştiinţă au descoperit prima nouă formă de toxină botulinică din ultimii 40 de ani. Aceasta este responsabilă pentru cauzarea botulismului, iar noua variantă descoperită se pare că nu poate fi neutralizată cu niciun tratament disponibil în prezent.

Până acum, oamenii de ştiinţă au publicat două rapoarte care descriu toxina, însă informaţiile sunt limitate tocmai pentru a preveni crearea unei posibile arme biologice. „Deşi acesta nu este procesul obişnuit de publicare a manuscriselor, ne-am gândit că în acest caz ar fi mai bine să facem o excepţie”, a declarat David Hooper, specialist în studierea bolilor infecţioase de la spitalul general din Massachusetts, unul dintre editorii de la The Journal of Infectious Diseases.

În mod normal, jurnalul le-ar cere oamenilor de ştiinţă să prezinte secvenţele genetice necesare pentru crearea toxinei, scrie descopera.ro. Totuşi, în acest caz, oamenii de ştiinţă nu au dorit să îşi asume acest risc.

În plus, orice expert în studierea toxinei botulinice ştie istoria ei ca armă biologică. De exemplu, cultul japonez Aum Shinrikyo a încercat să elibereze toxina în Tokyo în anii 1990, dar din fericire planul lor a eşuat.

Un alt articol asupra toxinei notează că un singur gram de toxină ar putea ucide mai bine de un milion de oameni, dacă aceasta s-ar dispersa egal în aer şi ar fi inhalată (lucru dificil de realizat).



Toxina botulinică este creată în mod normal de bacterii şi poate cauza o serie de boli paralitice şi potenţial letale. În Statele Unite, botulismul apare la bebeluşii ale căror intestine, aflate încă în dezvoltare, nu au microbii normali care pot inhiba dezvoltarea bacteriei.

Noua formă de toxină a fost descoperită de Jason Barash şi Stephen Arnon de la California Department of Public Health, SUA. Ei au utilizat probe fecale de la bebeluşi pentru a diagnostica botulismul şi pentru a caracteriza tipul toxinei care produce boala.

Însă, în noul caz, ei au descoperit o toxină neaşteptată, una care nu poate fi neutralizată de niciunul dintre antiserurile disponibile.

„Această toxină prezintă un risc neobişnuit pentru oameni”, a declarat David Relman, microbiolog la Universitatea Stanford, adăugând că dacă acest nou tip de toxină ar fi utilizat noi am fi fără apărare.

De asemenea, se pare că decizia nepublicării tuturor informaţiilor privind această nouă toxină letală a fost luată împreună agenţii guvernamentale precum National Institute of Allergy and Infectious Diseases şi Centers for Disease Control and Prevention.

Fenomen MISTERIOS în Oceanul Atlantic, în apropiere de coasta Argentinei. Explicaţie BIZARĂ dată de NASA (VIDEO)

O fetiţă a trimis un mesaj în Rai, bunicii sale moarte. Ce a urmat este INCREDIBIL (VIDEO)
Amintiri din Romania! Copil belgian, BATUT si TALHARIT de tigani de doua ori in aceeasi zi!
■  A murit in timp ce facea SEX cu SPERIETOAREA DE CIORI, rujata, cu par lung si vibrator!
■  
Ruşii susţin că au intrat în legătură cu EXTRATEREŞTRII înaintea americanilor. Film ŞOCANT, publicat de Vocea Rusiei


×