x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Pilot de avioane de vânătoare vs inteligenţa artificială: 0 – 5. Lupta s-a dus în mediul virtual

Pilot de avioane de vânătoare vs inteligenţa artificială: 0 – 5. Lupta s-a dus în mediul virtual

22 Aug 2020   •   12:30
Pilot de avioane de vânătoare vs inteligenţa artificială: 0 – 5. Lupta s-a dus în mediul virtual
Sursa foto: pixabay.com

Agenţia americană pentru cercetări avansate în apărare (DARPA) a organizat o confruntare între om şi inteligenţa artificială. Pilotul uman are peste 2.000 de ore de zbor pe F-16. Scorul final a fost zdrobitor în favoarea inteligenţei artificiale, 5-0.

Un pilot virtual dezvoltat de Heron Systems a avut ocazia să lupte împotriva unui pilot real al aviaţiei americane, cu peste 2000 de ore de zbor pe F-16.

Lupta s-a dus în mediul virtual, în cadrul unui turneu organizat de Agenţia americană pentru cercetări avansate în apărare, DARPA. Simulatoarele au replicat identic caracteristicile unui F-16. Scorul a fost zdrobitor în favoarea inteligenţei artificiale – 5 la 0.

E drept că s-au folosit numai armele de pe botul avionului, dar nu e prima dată când inteligenţa artificială învinge un pilot uman.

Iar asta deschide noi posibilităţi, după cum spune dr. Tim Grayson, directorul biroului de tehnologie strategică de la DARPA.

„Trebuie să nu mai pierdem atâta timp antrenând degete, să antrenăm creiere. Să lăsăm inteligenţa artificială să se ocupe de detaliile tehnice, iar oamenii să se ocupe de partea cognitivă. Cred că ce am văzut astăzi este începutul a ceva ce voi numi simbioza om-maşină”, a spus Tim Grayson.

(sursa: Mediafax)

×