x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă PREMIERĂ MONDIALĂ. Experţii au descoperit prima mostră de sânge, perfect conservată, de la un mamut lânos (VIDEO)

PREMIERĂ MONDIALĂ. Experţii au descoperit prima mostră de sânge, perfect conservată, de la un mamut lânos (VIDEO)

30 Mai 2013   •   09:50
PREMIERĂ MONDIALĂ. Experţii au descoperit prima mostră de sânge, perfect conservată, de la un mamut lânos (VIDEO)

Oamenii de ştiinţă au descoperit în Siberia prima mostră de sânge perfect conservata de la un mamut lânos, care a trăit cu 10.000 de ani în urmă, scrie Daily Mail. Trupul îngheţat al mamiferului a fost găsit în insulele Novosibirsk, lângă costa siberiană.

"S-a conservat foarte bine, pentru ca acest cadavru nu s-a dezghetat niciodata. Probabil ca aceasta femela a cazut in apa si nu s-a mai putut ridica. Este cel mai bine conservat mamut gasit vreodata", a declarat Semyon Grigoriev, directorul Muzeului Mamuţilor din cadrul Institutului de Ecologie Aplicată de la Universitatea Nord-Nord Est.

Mai multe fotografii AICI

Toate mostrele vor fi analizate în oraşul Yakutsk, capitala republicii Yakutia, iar carcasa, care cântăreşte o tonă, a fost dusă într-un depozit frigorific. Unele mostre vor ajunge la savantul sud-coreean Hwang Woo-suk, care a declarat că vrea să cloneze un mamut lânos.

×