x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Superpastila ce ridică speranţa de viaţă la 150 de ani

Superpastila ce ridică speranţa de viaţă la 150 de ani

de Sînziana Stancu    |    19 Oct 2011   •   21:00
Superpastila ce ridică speranţa de viaţă la 150 de ani

Cercetatorul australian Peter Smith afirma ca o pastila miraculoasa ce ii va ajuta pe oameni sa traiasca sanatosi pana la 150 de ani va fi comercializata in cel mult cinci ani, scrie Daily Mail.

Datorita acestui medicament, oricare dintre copiii care se nasc acum ar putea sa traiasca peste 100 de ani si chiar pana la 150 de ani. "Superpastila" permite organismului "sa se repare singur" si, in primul rand, ca orga­nismul sa fie sanatos si functional.

"Corpul nostru are o capacitate extraordinara de regenerare", afirma David Sinclair, expert in problemele varstei a treia, de la Universitatea Harvard. El a amintit chiar despre un studiu al sau asupra resveratrolului, substanta ce se gaseste in vinul rosu si care s-a dovedit ca prelungeste viata mustelor de fructe, a viermilor si a soarecilor.

Testele facute pe o molecula sintetica de 1.000 de ori mai puternica decat resveratrolul au demonstrat eficienta acestuia. "Cred ca se intrevede inceputul unei tehnologii ce ne-ar putea ajuta intr-o buna zi sa traim pana la 150 de ani", este convingerea lui Sinclair.

×
Subiecte în articol: sanatate speranta de viata