x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un adevăr incomod

Un adevăr incomod

01 Noi 2007   •   00:00

Al Gore-Un adevăr incomod:A luat Oscarul pentru cel mai bun film documentar şi mai apoi Premiul Nobel pentru Pace pentru efortul de popularizare a informaţiilor privind schimbările climatice.

Autor: Al Gore

Editura: RAO

A luat Oscarul pentru cel mai bun film documentar şi mai apoi Premiul Nobel pentru Pace pentru efortul de popularizare a informaţiilor privind schimbările climatice. Fost vicepreşedinte al SUA, democratul Al Gore a şocat opinia publică internaţională prin publicarea, in 2006, a cărţii "Un adevăr incomod - Pericolul planetar reprezentat de incălzirea globală şi posibilele măsuri care pot fi luate". Un volum considerat controversat de unii, dar văzut ca o carte de căpătăi de alţii. Iniţierea lui Gore intr’ale ecologiei a avut loc in urmă cu 17 ani, in contextul unei intămplări nefericite pentru familia sa. "Adevărul ultim este că noi, oamenii, afectăm sistemul ecologic al planetei; drept rezultat, componentele sale cele mai vulnerabile se distrug. De-a lungul anilor am invăţat mult mai multe despre această chestiune. I-am ascultat pe cei mai importanţi oameni de ştiinţă şi le-am citit cărţile, iar avertismentele lor au devenit din ce in ce mai sumbre", scrie Gore in introducere.

"Ce psihoterapie să alegem?"

Autor: Colectiv, coordonat de Mony Elkaim

Editura: Trei 2007

Editura Trei aduce in atenţia publicului o carte de specialitate, ce prezintă principalele forme de psihoterapie recunoscute de Asociaţia Europeană de Psihoterapie. Impărţită in 12 capitole principale, cartea prezintă: psihanaliza, terapia de familie, gestalterapia, hipnoza eriksoniană, psihodrama şi alte forme importante de terapie, aplicate de mari psihologi europeni. Psihoterapia este un domeniu in plină dezvoltare, care a luat amploare in ultimii 16 ani. In competiţie cu alte forme de terapie şi-a făcut loc in plan medical, şi din ce in ce mai multă lume consideră psihoterapia o soluţie in rezolvarea problemelor din viaţa personală. Incepănd cu o istorie a psihanalizei şi mergănd pănă la cele mai mici detalii ale metodelor şi tehnicilor de terapie, cartea prezintă idei ale unor mari psihanalişti şi modul in care se pot aplica ele, inclusiv in interiorul familiei.

×
Subiecte în articol: sub lupa zoom