x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un fost astronaut vorbeşte despre cât de mult urăşte călătoriile în spaţiu

Un fost astronaut vorbeşte despre cât de mult urăşte călătoriile în spaţiu

10 Sep 2018   •   16:52
Un fost astronaut vorbeşte despre cât de mult urăşte călătoriile în spaţiu

Pentru mulţi ideea de a zbura cu mult deasupra Pământului şi de a te afla în spaţiu reprezintă un vis care nu se va împlini niciodată. Cu toate acestea, pentru Frank Borman, un fost astronaut în vârstă de 90 de ani, care a fost în spaţiu în prima misiune către Lună, Apollo 8, în decembrie 1968, aceaste călătorii nu sunt o încântare, notează indy100.

Într-un interviu acordat pentru This American Life, fostul astronaut spune că nu a fost niciodată foarte interesat de călătoriile în spaţiu, fiind interesat mai mult de dominarea Rusiei în timpul Războiului Rece.

“Am fost acolo din cauza Războiului Rece. Am vrut să particip în această aventură americană pentru a-i bate pe sovietici. Acesta a fost singurul lucru care m-a motivat. Să-i bat pe ruşi.”, a spus acesta.

Acesta mai spune că nu a fost deloc impresionat de modul în care arată Luna. “Devastator. Cratere de la meteoriţi. Nicio culoare, doar diferite nuanţe de gri.”, a spus acesta.

Pentru el, singura parte interesantă din întreaga sa experienţă a fost momentul în care s-a uitat la Pământ, de sus. “Cele mai dragi persoane din viaţa mea erau pe Pământ. Familia mea, soţia mea, părinţii mei. Pentru mine, acesta a fost cel mai înalt punct al zborului.”

“Probabil sunt cea mai nepotrivită persoană care a mers pe Lună”, a spus acesta în finalul interviului.

 

×