x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă UPDATE Elon Musk a trimis astronauți la Stația Spațială Internațională

UPDATE Elon Musk a trimis astronauți la Stația Spațială Internațională

17 Noi 2020   •   14:32
UPDATE Elon Musk a trimis astronauți la Stația Spațială Internațională

Astronauții din capsula Crew Dragon au intrat în Stația Spațială Internațională (ISS). Aceștia sunt Michael Hopkins, Victor Glover şi Shannon Walker, împreună cu japonezul Soichi Noguchi. Ei vor sta timp de șase luni la bordul acesteia, scrie dpa. 

''Trapele sunt deschise, iar astronauţii NASA sunt cei mai noi rezidenţi la bordul staţiei spaţiale. Bun venit !'', a transmis NASA, pe Twitter.

ISS s-a înființat prin colaborarea, timp de 20 de ani, între oameni de știință ruși și americani. 

Astronauții vor fi conduși de Serghei Râjikov şi vor lucra împreună cu americanca Kate Rubins, care se află la bordul ISS de luna trecută, echipajul staţiei spaţiale fiind acum format din şapte membri.

NASA speră ca lansarea noii capsule să marcheze începutul unei serii de zboruri regulate către staţia spaţială de la baze de lansare din SUA.

ȘTIRE INIȚIALĂ Capsula Crew Dragon a companiei SpaceX, care aparține celebrului om de afaceri Elon Musk, a andocat la Staţia Spaţială Internaţională (ISS). A fost lansată duminică și are patru astronauți la bord, transmite dpa. 

Aceasta a ajuns, ieri, ora 23.01 GMT, la ISS, după  24 de ore de la lansarea de la Cape Canaveral, Florida. Este prima rachetă americană, după nouă ani în care astronauții au fost transportați doar de cele rusești.

La bordul capsulei s-au aflat astronauţii NASA Michael Hopkins, Victor Glover şi Shannon Walker, împreună cu Soichi Noguchi, de la Agenţia Spaţială Japoneză JAXA. Ei îşi încep misiunea de şase luni la bordul ISS.

Este cel de-al doilea zbor al Crew Dragon cu echipaj uman, primul desfășurându-se în luna mai 2020. Misiunea Crew-1 a fost prima care a utilizat modulul certificat Crew Dragon şi racheta Falcon 9 operate de SpaceX.

NASA urmează să-și dea acordul pentru curse spațiale regulate cu echipaj uman. 

 

×
Subiecte în articol: crew dragon spacex elon musk nasa