x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO Primele imagini filmate de Cameron în Groapa Marianelor. "Dezolant, peisaj lunar. Am avut impresia că sunt pe altă planetă"

VIDEO Primele imagini filmate de Cameron în Groapa Marianelor. "Dezolant, peisaj lunar. Am avut impresia că sunt pe altă planetă"

27 Mar 2012   •   16:57
VIDEO Primele imagini filmate de Cameron în Groapa Marianelor. "Dezolant, peisaj lunar. Am avut impresia că sunt pe altă planetă"

National Geografic a publicat primele imagini filmate de regizorul James Cameron in decursul explorarii celui mai adanc loc al Oceanului Planetar, Groapa Marianelor.

La bordul unui submarin a carui proces de proiectare si constructie a durat sapte ani, Cameron este prima persoana care a coborat de una singura in Groapa Marianelor, in data de 26 martie. Adancimea la care a ajuns fiind 10.898 metri.

Cameron nu s-a declarat dezamagit de aventura sa, declarand ca cele trei ore cat a durat submersia i s-au parut a fi o calatorie pe o alta planeta, una cu un peisaj dezolant, lunar si cu vietati surprinzatoare. "Sentimentul meu a fost acela de completa izolare, e ca si cum literalmente as fi calatorit pe o alta planeta si dupa trei ore m-as fi reintors. Animalele care traiesc acolo sunt adaptate complet mediului in care traiesc, vietii fara lumina, a presiunii extraordinare care se exercita asupra lor. Unele au ochi pentru a percepe bioluminiscenta, altele nu au ochi deloc, e o lume complet extraterestra", a declarat Cameron prefatand documentarul pe care il va realiza National Geografic.

×
Subiecte în articol: james cameron National Geographic