x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Zoom pe net

Zoom pe net

18 Oct 2007   •   00:00

Pentru cei care deja au vizitat virtual intreg globul pămăntesc şi acum caută destinaţii mai exotice, Google pune la dispoziţie o colecţie de hărţi lunare şi grafice, precum şi detalii amănunţite despre misiunile Apollo care au aselenizat de-a lungul anilor. Evident, o colecţie de panorame, clipuri audio şi video insoţeşte vizitatorii fascinaţi de expediţiile lunare.

http://www.google.com/moon

Pentru cei care deja au vizitat virtual intreg globul pămăntesc şi acum caută destinaţii mai exotice, Google pune la dispoziţie o colecţie de hărţi lunare şi grafice, precum şi detalii amănunţite despre misiunile Apollo care au aselenizat de-a lungul anilor. Evident, o colecţie de panorame, clipuri audio şi video insoţeşte vizitatorii fascinaţi de expediţiile lunare.

http://www.zoo.org/

Mica menajerie deschisă acum peste 120 de ani pe malul Lacului Green, lăngă Seattle, este astăzi in topul celor mai mari din lume, iar judecănd după numeroasele premii "Cea mai bună expoziţie naţională", pe care le-a căştigat de-a lungul anilor, şi in topul celor mai frumoase. Lăudăndu-se cu peste un milion de vizitatori pe an, 290 de specii animale şi peste 1.000 de specii botanice, Woodland nu este doar bogată, ci şi ingenioasă deopotrivă. In 1978 aceasta a introdus conceptul inovator al cuştii inversate, care introduce vizitatorii in habitatul animalului, pentru o experienţă căt mai emoţională şi memorabilă.

http://www.dialabc.com

Există o cale mai bună pentru a reţine numărul de telefon al mamei? Sau al partenerului? Altceva in afară de a-l invăţa pe de rost? Da, există, iar site-ul DialABC vine cu soluţii pentru cei care nu au memoria numerelor şi propune memorarea acestora ca imagini, tonuri muzicale şi anagrame. Explicaţii detaliate despre aceste tehnici, precum şi despre diversele standarde de tastaturi telefonice completează acest site inedit.

http://www.chacoarchive.org/

Pentru impătimiţii arheologiei şi pentru toţi cei care sunt interesaţi de cultura indienilor nord-americani, site-ul dedicat

Canionului Chaco propune o arhivă digitală care centralizează informaţii foarte variate şi dispersate privind excavaţiile in acest sit complex, din 1890 şi pănă in prezent. Vizitatorii au astfel la dispoziţie o mare bogăţie de informaţii despre leagănul civilizaţiei preistorice Anasazi.

http://www.romereborn.virginia.edu/

Trecutul şi viitorul, arheologia şi ultimele inovaţii in modelarea 3D şi tehnologiile web se imbină intr-un proiect inovator de realitate virtuală şi permit oricărui utilizator de internet să călătorească in timp. 1587 de ani sunt traversaţi cu un singur click, pentru a ajunge in Roma anului 320, prin intermediul proiectului "Rome reborn" (Roma renăscută). Modelul 3D, rod a 10 ani de muncă, permite navigarea in oricare direcţie pe străzile Romei antice, printre clădirile acelei vremi şi monumentele ale căror ruine atrag astăzi milioane de turişti. Acesta poate fi folosit in scopuri educative, pentru a observa aliniamentul clădirilor sau pentru a rula simulări urbane şi arhitecturale altfel imposibile.

http://www.sciencecourseware.org/

Science Courseware oferă soluţii on-line pentru toţi cei care şi-ar dori propriul laborator de biologie, geologie sau studii climatice şi propune simulări interactive pentru o gamă variată de cercetări, de la datarea rocilor pănă la studiul evoluţiei speciilor. Desigur, doritorii pot obţine un certificat ca seismolog virtual, după ce provoacă primul lor cutremur pe Internet.

http://pro.tok2.com/ăaq6a-ink/ms/usbfr.htm

Dacă aţi visat vreodată să călătoriţi prin spaţiul cosmic, să vedeţi culorile stelelor şi transparenţa cozii unei comete, atunci pe acest site veţi putea regăsi acele imagini pe care pănă acum le puteaţi vedea doar cu ochii minţii. Şi nu oricum, ci color şi in 3D. Profesorul japonez Akira Inakana pictează anaglife cu scene cosmice pe care le puteţi admira printr-o banală pereche de ochelari stereoscopici pentru a vedea o perspectivă de care nici chiar astronauţii nu au parte.

http://www.thdl.org

Acesta este cu siguranţă un site care işi captivează vizitatorii pentru ore intregi, prin variata bogăţie a resurselor pe care le reuneşte. Colecţiile tematice variind de la arhitectură, literatură pănă la muzică şi tantra, simulările 3D, bogata galerie audio-foto-video, explorările in realitate virtuală a mănăstirilor şi hărţile oferă toate o poartă spre regiunea Tibet-Himalaya.

×
Subiecte în articol: zoom pe net