x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 14 milioane de utilizatori Internet în România?

14 milioane de utilizatori Internet în România?

de Alexandru Radescu    |    08 Mai 2009   •   00:00

Potrivit unui sondaj realizat de goshopping.com, din numărul de utilizatori urbani de internet din România cu vârste de peste 18 ani, 53% dintre aceştia sunt bărbaţi.

Se înregistrează o creştere a utilizării în rândul persoanelor de peste 50 de ani, respectiv 18-20%. Cel mai mult utilizează Internetul persoanele cu vârste între 18 şi 34 de ani. Numărul de utilizatori de internet în Români ar fi de 14 milioane la începutul anului, în timp ce Internet World Stats arată doar 7,4 milioane la sfârşitul lui 2008.

COMERŢ ELECTRONIC
Referitor la segmentul de piaţă pe care activează GoShopping.com, compania declară ca peste 100,000 de vizitatori caută în fiecare zi informaţii despre preţurile produselor existente pe magazinele online şi un număr cu mult mai mare încercă să compare aceste preţuri cu preţurile online.

"În medie o persoană ce verifică un preţ pe Intenet petrece minim 30 de minute căutand informaţii despre raportul preţ/caracteristici/valoare ale produsului respectiv.", a declarat Paul Condila. Directorul Tehnic GoShopping.com.

"Peste 70 % dintre cei ce au verificat un produs şi au obţinut rezultate satisfăcătoare revin să cumpere de pe site-ul ce a recomandat produsul", acesta, arată Condila.

×
Subiecte în articol: IT