x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 6 gadgeturi și accesorii utile pe care să le ai la îndemână pe birou

6 gadgeturi și accesorii utile pe care să le ai la îndemână pe birou

18 Feb 2022   •   15:38
6 gadgeturi și accesorii utile pe care să le ai la îndemână pe birou

Trebuie să ne obișnuim cu ideea unui stil de viață smart, așa că, în rândurile de mai jos, vei regăsi o listă cu 6 gadgeturi și accesorii utile care să-ți ușureze activitatea de la birou, respectiv să contribuie la propriul tău confort.

1.Lampă LED

Lampa LED are o durată lungă de viață, iar calitatea luminii becurilor LED se păstrează constantă pe toată perioada de funcționare. Iluminatul cu tehnologia LED permite ajustarea luminozității, pe mai multe trepte de intensitate, iar unele modele permit chiar comutarea dintr-o lumină caldă într-una rece. Astfel, ai mereu lumina potrivită pentru citit sau computer. Brațul sau capul de iluminare mobil va fi de asemenea de ajutor în diferite momente.

Acum există suficiente modele de lămpi LED cu funcții smart încorporate din care să alegi. Prin urmare, găsești lămpi cu control tactil, port USB, termometru, ceas cu alarmă sau funcție de oprire automată.

2.Suport pentru căști

Un gadget de birou foarte util, care permite agățarea căștilor On-Ear (supra-aurale) sau Over- Ear (circum-aurale) preferate. În primul rând, nu reprezintă un moft, deoarece cu acest suport protejezi căștile să nu se deformeze, eviți încurcarea cablurilor, respectiv nu le mai depozitezi prin tot felul de locuri inadecvate. Practic, așa le ai tot timpul la îndemână pe birou.

Găsești suport pentru căști cu design standard, minimalist sau de gaming. În funcție de preferințe, poți alege unul cu funcție de încărcare wireless pentru căști, sistem de iluminare RGB sau porturi USB.

3.Încărcător wireless pentru telefon

Dacă deții un telefon cu tehnologie de încărcare wireless, un incarcator wireless va fi un accesoriu smart excelent. Tot ce trebuie să faci este să apropii telefonul de suprafața încărcătorului. Uită de cabluri și bucură-te de o încărcare rapidă. În plus, îl poți lua cu tine oriunde ai nevoie pentru încărcarea telefonului.

Sunt mai multe modele disponibile, cu compatibilitate universală sau dedicată doar anumitor modele, unele având și suport pentru fixarea telefonului (stand), respectiv sistem de răcire cu ventilator încorporat.

4.Priză WI-FI

De ce să nu ai o priză care să facă mai mult decât o simplă încărcare la curent? Toate dispozitivele conectate la o priză WI-FI vor funcționa după un program stabilit de tine și vei avea un control smart, de la distanță, prin aplicația disponibilă pentru telefon. Tot prin intermediul aplicației poți monitoriza și seta diferite aspecte: vizualizezi consumul de energie, primești alerte de suprasarcină/ întrerupere curent electric sau pornești/ oprești simplu încărcarea unui dispozitiv conectat la priză. De asemenea, confortul poate fi ridicat la un alt nivel cu control vocal prin Alexa, Siri sau Google Assistant.

O priză WI-FI este așadar utilă pentru întreaga locuință, nu numai pentru zona de birou.

5.Dock Station cu porturi multiple

O stație de andocare este un gadget hardware dotat cu diverse porturi de conectivitate pentru echipamente și dispozitive, precum un monitor secundar, un hard disk extern sau stick-uri și carduri de memorie. Cum porturile unui laptop pot fi de cele mai multe ori insuficiente, stația de andocare se dovedește a fi o soluție perfectă de multiconectivitate.

Un dock station sau hub station, cum mai poate fi denumit, poate avea porturi USB, HDMI, DisplayPort sau Ethernet. Se alimentează fie la un port USB al calculatorului sau laptopului, fie direct la priză.

6.Ceas-display cu funcții smart

În ultimul timp, au apărut multe dispozitive interesante pe post de ceas, care să afișeze și starea vremii sau nivelul de umiditate din cameră. Sunt considerate mini-stații meteo de birou, cu afișaj LCD.

A fost o vreme când ceasul cu radio era la modă. Chiar și acum își dovedește utilitatea, doar că este în concurență cu modelele de ceasuri cu display generos, asemănător unei tablete, care pot rula clipuri video de pe Youtube, reda muzica prin Google Cast la boxa încorporată, funcționa pe post de ramă digitală sau să răspundă la diverse comenzi vocale Google Assistant.

Acum poți să-ți faci activitatea și viața mai ușoară la birou, și nu numai, cu gadgeturi și accesorii utile care prezintă diverse funcții smart. Sunt accesibile și beneficiezi de avantajul că pot fi transportate ușor dintr-un loc în altul.

Sursa foto: Shutterstock.com

 

 

 

×