x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 7 miliarde $ pentru carduri

7 miliarde $ pentru carduri

de Alexandru Radescu    |    03 Oct 2007   •   00:00
7 miliarde $ pentru carduri
Sursa foto: YOSHIKAZU TSUNO/

In 2007, cardurile de memorie pentru terminale generează o piaţă globală de 7 miliarde de dolari. In 2009 se aşteaptă definitivarea cardului universal, Universal Flash Storage.

In industria telefoniei mobile, cardurile de memorie sunt accesoriile cele mai bine văndute, iar pe această poziţie fruntaşă vor rămăne şi in următorii cinci ani. Aceasta este părerea analiştilor de la ABI Research, intr-un raport care mai arată că in 2007 piaţa acestor carduri se află undeva la 7 miliarde de dolari. Pentru alte accesorii, cum ar fi căştile (bluetooh sau cu fir), vănzările anuale vor ajunge in acest an la 5 miliarde de dolari.


CARDUL UNIVERSAL. Pentru mp3 player, cameră foto sau telefon mobil, cardul de memorie este astăzi o componentă indispensabilă. Dar diferitele formate (SD, xD, Memory Duo, RS MMC etc), dezvoltate de numeroşi producători, ii incurcă pe utilizatori. La care se mai adaugă şi inconvenientul de a cumpăra adaptoare pentru unele modele atunci vrei să foloseşti un cititor de carduri. Motiv pentru care mai multe companii incearcă să pună la punct un card universal: UFS (Universal Flash Storage). Companii precum Nokia, Samsung, Sony Ericsson sau Texas Instruments speră ca in 2009 să fie disponibil noul standard. De la UFS se aşteaptă o creştere a vănzărilor de carduri de memorie.

×
Subiecte în articol: IT