x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Achizitie - Sisteme de navigatie

Achizitie - Sisteme de navigatie

02 Sep 2006   •   00:00

Nokia a ajuns la un acord pentru achizitia companiei germane gate5, care furnizeaza software pentru sisteme mobile de navigatie. Compania finlandeza a aratat ca, dupa finalizarea tranzactiei, va oferi consumatorilor o gama variata de aplicatii disponibile pe terminalele mobile, care includ harti digitale si sisteme de navigatie.

PREVIZIUNI. Nokia estimeaza ca piata dispozitivelor de navigatie pentru consumatorii individuali va atinge 15 milioane de unitati in 2006, depasind nivelul de opt milioane de unitati corespunzator anului 2005.

"Tranzactia nu va avea un impact direct asupra relatiilor actuale cu alti producatori de software pentru sisteme de navigatie", a declarat purtatorul de cuvant al Nokia, Kari Tuutti. "Hartile digitale si sistemele de navigatie sunt servicii care trebuie integrate in mod firesc dispozitivelor mobile, insa acest sector nu s-a dezvoltat in ritmul rapid anticipat de piata", a adaugat reprezentantul companiei.

Nokia a colaborat anterior cu firmele olandeze TomTom si Route 66, dar si cu compania israeliana Telmap pentru a oferi servicii de cartografie digitala, dar a anuntat ca noua tranzactie nu va afecta in mod direct celelalte relatii de afaceri.

×
Subiecte în articol: IT navigatie