x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Adrese uitle: Cursuri e-learning

Adrese uitle: Cursuri e-learning

08 Iul 2007   •   00:00

Dacă nu ştiai, se poate invăţa foarte uşor şi pe internet, aşa că poţi pune cărţile şi manualele deoparte. Site-ul Academia Online este o şcoală virtuală unde poţi accesa cursuri din cele mai căutate domenii

www.academiaonline.ro/

Dacă nu ştiai, se poate invăţa foarte uşor şi pe internet, aşa că poţi pune cărţile şi manualele deoparte. Site-ul Academia Online este o şcoală virtuală unde poţi accesa cursuri din cele mai căutate domenii cum ar fi IT, Afaceri sau Economie. Pagina academiei virtuale conţine atăt cursuri gratuite, căt şi cursuri pentru care trebuie să plăteşti o taxă, avantajul cursurilor plătite fiind că la sfărşitul cursului primeşti şi o diplomă de absolvire avizată de Ministerul Muncii. Ce este de reţinut este că diploma de participare eliberată de Academia Online pentru cursurile gratuite NU este avizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării sau de Ministerul Muncii.

www.e-training.iatp.md/

Site-ul Internet Acces and Training Program (IATP) Moldova este aparent un proiect susţinut de Biroului pentru Cultură şi Invăţămănt (ECA), Departamentul de Stat al SUA şi este finanţat in cadrul Actului de Sustinere a Libertăţii (FSA). Deşi nu mai este actualizat, site-ul conţine foarte multe informaţii despre bazele calculatorului şi webdesign in limba romănă, putănd fi folosit foarte uşor ca un site de referinţă pentru cei care doresc să işi imbunătăţească cunoştinţele despre internet şi despre cum funcţionează cele mai populare protocoale de comunicare, cum ar fi e-mailul sau HTTP (HyperText Transport Protocol).

www.docnmail.com/

Accesănd docnmail.com nu vei avea acces la cursurile unei singure companii cu un număr limitat de domenii, ci vei accesa sute de site-uri de e-learning din intreaga lume, astfel că vei putea alege de la cine doreşti să inveţi şi chiar să treci, dacă e cazul, prin mai multe etape de studiu. De exemplu, dacă vei urma cursul pentru dentişti al Tulsa Dental, vei mai primi un curs de 2 ore pe care il vei putea urma pe e-mail. Ce este de notat e că nu toate cursurile găsite sunt total gratuite, site-ul fiind in esenţă un motor de căutare pentru cursuri de e-learning, dar cu siguranţă vei găsi ceea ce cauţi şi gratuit.

http://aduni.org/

ArsDigita University (ADU) a inceput un program post-bacalaureat iniţiat de căţiva profesori de la MIT pentru aprofundarea cunoştinţelor in informatică. Programul s-a mutat on-line, şi acum toate materialele şi cursurile generate pe parcursul derulării acestui program au fost transformate in cursuri de e-learning pentru a putea fi accesate de oricine. Site-ul conţine cursuri despre Inteligenţă Artificială, Matematică in Informatică, Programare Orientată pe Obiecte, căt şi aprofundări despre cum lucrează calculatoarele şi cum să construieşti infrastructuri de calculatoare.

http://ocw.mit.edu/

Cea mai cunoscută universitate cu profil tehnic din lume, MIT (Massachusetts Institute of Technology), a făcut disponibile prin intermediul MIT OpenCourseWare toate cursurile şi seminariile celor cinci facultăţi pe care le incorporează, publicănd online chiar şi o selecţie de peste 1.550 de lecturi video a 34 din departamentele facultăţilor. Accesul la toate materialele de invăţămănt ale universităţii iţi dă posibilitatea de a studia şi invăţa tot ce invaţă şi un student normal al acestui institut, fiind un site de referinţă atăt pentru persoanele care doresc să se informeze, căt şi pentru profesori din intreaga lume.

×
Subiecte în articol: internet cursuri