x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Agenda lui Paris Hilton costa detentie

Agenda lui Paris Hilton costa detentie

de Alexandru Radescu    |    20 Sep 2005   •   00:00
Agenda lui Paris Hilton costa detentie

Prin hotarare judecatoreasca, un pusti nu mai are voie sa foloseasca nici PC-ul, nici telefonul mobil. El a spart un server apartinand operatorului de telefonie T-Mobile pentru a face rost de numarul lui Paris Hilton.

In ciuda unor opinii deja invechite, si de multe ori ecranizate, tinerii americani au o multime de preocupari si un program zilnic destul de incarcat. De pilda, un adolescent din Massachusetts (17 ani) a reusit sa sparga reteaua operatorului T-Mobile, a trimis amenintari cu bomba la mai multe scoli din Florida, a furat date confidentiale de la diversi furnizori de Internet, in decurs de un an. I s-a infundat dupa ce a postat pe Internet (pe la inceputul acestui an) agenda telefonica a lui Paris Hilton, "actrita fara voie", uneori, dar mai ales mostenitoarea imperiului Hilton. Astfel, milioane de internauti au putut face rost de numerele de telefon ale unor vedete precum Anna Kournikova, Christina Aguilera, Vin Diesel, Eminem si multi altii.

SENTINTA. Zilele trecute, un tribunal american a hotarat soarta acestui tanar pe urmatorii ani: 11 luni la scola de corectie, dar mai ales interdictia, timp de doi (dupa eliberare), de a detine sau folosi un computer, telefon mobil sau orice alt echipament care s-ar putea conecta la Internet.

Conform legislatiei in vigoare, numele minorului nu a fost facut public, precizandu-se doar faptul ca face parte dintr-o grupare de hackeri denumita "Defonic Team Screen Name Club".

Dupa cum se arata intr-un material Infoworld.com, tanarul hacker a folosit "inginerie tehnica sociala" (social engineering) si a profitat si de o vulnerabilitate a site-ului companiei T-Mobile pentru a obtine ilegal informatii. Dupa cum a prezentat-o faimosul hacker Kevin Mitnick, "social engineering" desemneaza o suita de tehnici folosite pentru a induce in eroare utilizatorii si pentru a-i determina sa ofere informatii personale si pentru a crea "gauri in sistemul de securitate".

×
Subiecte în articol: IT