x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ajutoare pentru operatori

Ajutoare pentru operatori

de Alexandru Radescu    |    27 Noi 2009   •   00:00
Ajutoare pentru operatori
Sursa foto: Răzvan Chiriţă/Mediafax

Operatorii telecom vor primi un "ajutor" de peste 80 de milioane de euro pentru a extinde cât mai mult acoperirea naţională. Operatorii vor putea accesa în 2010, în cadrul unei scheme de ajutor finanţată din fonduri europene, suma de 83 milioane de euro pentru acoperirea zonelor unde reţelele acestora nu sunt prezente, a declarat ieri Marius Fecioru, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor.



"Aceste zone se numesc zone albe, unde operatorii nu au investit în dezvoltarea unei reţele de telecomunicaţii din motive de profitabilitate. După parcurgerea etapelor mai multor licitaţii, cred că la mijlocul anului viitor operatorii pot începe investiţiile în dezvoltarea reţelelor care vor acoperi acele zone", a afirmat Fecioru, în cadrul unei conferinţe pe teme telecom. Prezent la eveniment, preşedintele Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii a arătat că este vorba, la nivelul întregii ţări, de 10.000 de comunităţi lipsite de servicii de comunicaţii electronice. Totuşi, suma este insuficientă pentru acoperirea integrală a zonelor respective. "Important este că reprezentanţii Comisiei Europene şi-au dat acordul pentru această schemă de ajutor", a mai spus reprezentantul MCSI.

O LICENŢĂ MAI PUŢIN
Un alt subiect al conferinţei a fost oportunitatea unei noi licenţe 3G. Preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, a arătat că interesul a scăzut după preluarea Telemobil de grupul Cosmote. "La preluarea mandatului, în luna aprilie, am anunţat că instituţia a demarat discuţiile cu operatorii telecom pentru reorganizarea împreună cu aceştia a benzii 3G în scopul creării condiţiilor pentru acordarea a cel puţin unei noi licenţe, cu compensările financiare corespunzătoare. În prezent, interesul pentru o nouă licenţă a scăzut în urma preluării Telemobil de compania greacă."

NU SE RENUNŢĂ LA INTERNET
Din partea firmei de audit PriceWaterhouseCoopers, Gabriel Mustea a explicat că se renunţa cel mai uşor la linia telefonică fixă şi la cablul tv, conexiunea la internet fiind ultima opţiune a clienţilor în direcţia reducerii cheltuielilor, pe fondul manifestării crizei financiare.

×
Subiecte în articol: telecom