x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Amendă de 300.000 de lei pentru RDS

Amendă de 300.000 de lei pentru RDS

de Alexandru Radescu    |    16 Sep 2010   •   00:00

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii a amendat RCS&RDS cu 300.000 de lei pentru neinformarea abonaţilor cu privire la introducerea "taxei de mentenanţă" la telefonia fixă.

Potrivit preşedintelui ANCOM, Cătălin Marinescu, operatorul a fost amendat, pentru că nu şi-a notificat abonaţii în mod individual cu privire la introducerea, pentru serviciul de telefonie fixă, a unei "taxe de mentenanţă" în valoare de 5 lei şi pentru că nu a modificat contractul-cadru, astfel încât să fie asigurat dreptul abonaţilor de a fi informaţi în mod individual cu privire la modificările contractuale.

Dacă până la data de 29 octombrie 2010 RCS&RDS nu-şi va notifica clienţii cu privire la introducerea acestei taxe, cu menţiunea expresă în cuprinsul notificării că utilizatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul în termen de 30 de zile de la primirea notificării, fără plata nici unei despăgubiri, şi nu-şi va modifica contractul-cadru până la data de 19 septembrie 2010, va plăti amendă pentru fiecare zi de întârziere.

Din momentul primirii notificării din partea RCS&RDS, utilizatorii finali abonaţi ai companiei vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a alege între renunţarea la contractul încheiat cu furnizorul, fără a plăti nici o despăgubire, sau rămânerea în contract. RCS&RDS are obligaţia de a restitui integral utilizatorilor care, ulterior primirii notificării, doresc să denunţe unilateral contractul, sumele corespunzătoare taxei de mentenanţă percepute de RCS&RDS în perioada scursă între data introducerii taxei şi data rezilierii contractului. Termenul maxim de restituire este de cel mult 30 de zile de la data rezilierii contractului.

×
Subiecte în articol: IT