x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Angajatul Facebook: tânăr şi mulţumit.

Angajatul Facebook: tânăr şi mulţumit.

06 Iun 2011   •   17:27

Facebook are cei mai tineri si mai multumiti angajati, in randul marilor companii americane din sectorul tehnologiei, potrivit unui studiu efectuat de compania de cercetare a pietei PayScale din Seattle, citat de Bloomberg. Angajatii Facebook au cea mai redusa varsta medie, de 26 de ani, precum si cea mai mare pondere a femeilor, de 33%, intre cele noua mari companii incluse in cercetare.

Cei mai in varsta angajati, cu o medie de 44 de ani, lucreaza la IBM si HP.

"Nu credem ca trebuie sa ai prea mare experienta pentru a face o diferenta. Uitati-va la mine. Am inceput in timpul colegiului", afirma fondatorul Mark Zuckerberg pe pagina de recrutare a companiei.

PayScale a colectat date de la angajati ai Amazon, Apple, Dell, Facebook, Google, Hewlett-Packard, IBM, Intel si Microsoft.

Rezultatele nu sunt verificate de companii si nu reprezinta date stiintifice, intrucat informatiile au fost furnizate de angajati.

Salariul mediu al unui debutant la Apple este de 43.100 de dolari pe an, excluzand angajatii magazinelor, potrivit sondajului, ceea ce plaseaza compania la coada listei. Cel mai mare salariu mediu pentru un debutant este la Microsoft, de 86.900 de dolari pe an. La Facebook, angajatii primesc la angajare circa 59.100 de dolari, cu 49% mai mult decat media nationala. Angajatii Google sunt pe locul al doilea dupa Facebook in privinta tineretii angajatilor, cu o medie de 31 de ani, in timp ce salariul mediu este de 141.000 de dolari pe an.

×
Subiecte în articol: google Microsoft facebook social network