x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Antipiraterie - Si torrentele intra sub asediul autoritatilor

Antipiraterie - Si torrentele intra sub asediul autoritatilor

de Alexandru Radescu    |    05 Iun 2006   •   00:00

Asociatia americana a producatorilor de filme (MPAA) a lansat o noua campanie impotriva pirateriei. A dat in judecata 22 de site-uri care "incurajeaza sau faciliteaza" pirateria software. Este al patrulea "val" dintr-o vasta campanie menita sa mai reduca pierderile suferite de industria de profil.

Saptamana trecuta a fost inchis cel mai mare site de BitTorrent din lume, ThePirateBay.org. Politia suedeza a intreprins un raid la care au participat 50 de politisti care au confiscat servere si au retinut 3 persoane. Site-uri precum ThePirateBay si IsoHunt.com opereaza ca motoare de cautare, furnizand link-uri catre "torente".

"The Pirate Bay poate primi despagubiri de la statul suedez, daca se va dovedi ca actiunile TPB sunt legale", scria pe site, dupa ce acesta a fost inchis. Ieri, site-ul fusese repus in functiune.

ACTIUNE. Studiourile Walt Disney au inceput sa distribuie filme pe internet, in urma unui acord cu CinemaNow, furnizor de filme online. Cei interesati vor putea descarca filme legal si contra cost. Achizitionarea filmelor propuse pentru descarcare se plateste cu cardul si costa intre 9 si 20 de dolari, in functie de film. Si alte studiouri au inceput sa distribuie filme online, intre care Metro-Goldwyn-Mayer si Sony, in timp ce Warner Bros urmeaza sa distribuie filme prin BitTorrent, in aceasta vara.

DESPAGUBIRI
"The Pirate Bay poate primi despagubiri de la statul suedez, daca se va dovedi ca actiunile TPB sunt legale" - ThePirateBay.org

×
Subiecte în articol: IT