x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apeluri telefonice de pe Gmail, tarife către România de la 9 cenţi/minut

Apeluri telefonice de pe Gmail, tarife către România de la 9 cenţi/minut

26 Aug 2010   •   00:00

Utilizatorii Gmail, serviciul de email al Google, pot efectua de joi apeluri telefonice direct de pe platforma de poştă electronică, gratis către Statele Unite şi Canada, iar tarifele către destinatari din România sunt de 9 cenţi pe minut pe fix, respectiv 21 de cenţi pe minut pe mobil.

Compania intră astfel în concurenţă cu Skype, dar şi cu operatorii telecom tradiţionali. Tarifele pentru România sunt însă mult mai ridicate decât cele practicate de companiile locale, dacă apelantul se află în ţară.

Google oferea deja servicii de voce şi videochat între computerele utilizatorilor.

Serviciul de apeluri telefonice al Skype are tarife de 14,3 cenţi pe minut pentru apelurile către România, 11,4 cenţi pe minut pentru cele către linii din Bucureşti, respectiv 33,5 cenţi pe minut către reţelele mobile româneşti. Tarifele Skype cuprind TVA, în timp ce pentru cele practicate de Google nu se specifică dacă taxa este inclusă sau nu.

Tarifele oferite de Gmail pentru telefonie pot fi însă atractive, în cazul apelurilor internaţionale. Utilizatorii pot efectua apeluri către reţelele fixe din Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Germania, Noua Zeelandă, Israel şi alte destinaţii pentru 2 cenţi pe minut, preţurile pentru reţelele mobile variind de la 10 la 30 de cenţi pe minut.

De asemenea, clienţii Gmail pot suna în Republica Moldova pentru 14 cenţi pe minut pe fix şi 21 cenţi pe minut către mobil, potrivit planului tarifar al Google. Apelurile către reţeaua fixă din Bulgaria costă 6 cenţi pe minut în ţară şi 4 cenţi pe minut în capitala Sofia, în timp ce tarifele pentru apeluri către reţelele mobile din ţara vecină costă 39 de cenţi pe minut.

Pentru SUA şi Canada apelurile vor fi gratuite, până la sfârşitul anului.

Toate tarifele sunt prezentate în monedă americană, iar facturile pot fi achitate online, cu cardul sau prin conturi online, cum ar fi cele PayPal sau Moneybookers.

Utilizatorii Gmail pot accesa opţiunea "Call Phone" imediat ce s-au conectat la căsuţa de poştă electronică, fiind apoi rugaţi să introducă numărul pe care doresc să-l apeleze, cu prefix de ţară, într-o interfaţă simplă care simulează tastatura unui telefon.

×
Subiecte în articol: IT