x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aplicația de verificare a certificatelor digitale pentru COVID-19 este disponibilă și pe iPhone

Aplicația de verificare a certificatelor digitale pentru COVID-19 este disponibilă și pe iPhone

20 Noi 2021   •   18:29
Aplicația de verificare a certificatelor digitale pentru COVID-19 este disponibilă și pe iPhone

Aplicația de verificare a certificatelor digitale, Check DCC, este disponibilă și pe telefoane cu sistem iOS, transmite Serviciul de Telecomunicații Speciale. Astfel, cei care folosesc iPhone sau iPad pot descărca gratuit, de sâmbătă, aplicația Check DCC din magazinul AppStore.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis că aplicația Check DCC de verificare în România a certificatelor digitale UE COVID-19 este disponibilă acum și pe telefoanele mobile cu sistem de operare iOS.

Persoanele care folosesc iPhone sau iPad pot descărca gratuit aplicația Check DCC din magazinul AppStore: https://apps.apple.com/ro/app/check-dcc/id1594849849.

Până acum, scanarea codurilor QR putea fi efectuată în țara noastră prin intermediul versiunii Check DCC pentru telefoane Android sau a versiunii web a aplicației.

De sâmbătă, autenticitatea și valabilitatea certificatelor care atestă situația epidemiologică a persoanelor va putea fi verificată și prin aplicația dedicată pentru dispozitive iOS.

Check DCC, dezvoltată de STS, este singura aplicație oficială aprobată prin legislația națională pentru verificarea certificatelor în România. Aplicația Check DCC nu înregistrează și nu reține datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea și îndeplinirea regulilor sanitare naționale sau internaționale a certificatelor europene COVID.

Certificatele atestă faptul că persoanele s-au vaccinat împotriva COVID-19, s-au testat și au un rezultat negativ în evidențele autorităților medicale sau că s-au recuperat după COVID.

Până la data de 20 noiembrie 2021, în România au fost generate aproape 9 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

În țara noastră, cele mai multe certificate au fost descărcate în data de 26 octombrie: 228.849, când site-ul https://certificat-covid.gov.ro a avut accesari de la 467.228 utilizatori unici. Timpul mediu de generare a unui certificat prin platforma Certificate COVID este de 5 secunde.

Versiunea aplicației Check DCC pentru telefoanele Android a fost descărcată de 463.380 de ori din magazinul de aplicații Google Play.

Mediafax

×
Subiecte în articol: COVID certifiicate digitale iphone