x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Efectele tensiunilor SUA-China. Gigantul Apple vrea să-și crească producția în India

Efectele tensiunilor SUA-China. Gigantul Apple vrea să-și crească producția în India

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2023   •   17:35
Efectele tensiunilor SUA-China. Gigantul Apple vrea să-și crească producția în India
Sursa foto: Hepta

Gigantul tehnologic Apple vrea să-și crească producția în India până la 25% din total, de la circa 7% în prezent, a spus ministrul indian al Comerţului, Piyush Goyal, citat de Reuters.

"Apple, o altă poveste de succes. Producția a ajuns deja de 5% - 7% în India. Dacă nu greşesc, are ca obiectiv să ajungă până la 25%. A lansat cele mai recente modele din India, produse în India", a precizat oficialul indian. 

Compania americană cu sediul în Validornia a început să producă în această țară în 2017, prin asamblarea iPhone prin subcontractorii Wistron şi Foxconn. Ultimul vrea majorarea de patru ori a numărului de angajați în următorii 2 ani. 

Și ministrul Tehnologiei Informaţiei, Ashwini Vaishnaw, a anunţat pe Twitter că exporturile Apple din India au ajuns un miliard de dolari în decembrie 2022.
Subcontractorii Apple, Foxconn, Wistron şi Pegatron produc iPhine la fabricile din sudul Indiei și beneficiază de facilități guvernamentale. 

JP Morgan estimează că până în 2024, Apple va produce 25% din toate produsele sale în afara Chinei, de la 5% în prezent.

Circa 3 milioane de telefoane iPhone se produc acum în India și 230 de milioane în China. 
 

×
Subiecte în articol: Apple india