x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple majorează drepturile de autor pentru artiştii care au o versiune audio spaţială pe Apple Music

Apple majorează drepturile de autor pentru artiştii care au o versiune audio spaţială pe Apple Music

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2024   •   23:53
Apple majorează drepturile de autor pentru artiştii care au o versiune audio spaţială pe Apple Music
Sursa foto: Hepta

Remuneraţie suplimentară pentru audio spaţial: Apple oferă artiştilor până la 10% drepturi de autor în plus pentru versiunile lor audio spaţiale pe Apple Music. Plata adiţională nu depinde de ascultarea versiunii audio spaţiale.

Apple urmează să majoreze drepturile de autor pentru artiştii care au o versiune audio spaţială pe Apple Music, scrie Tech Crunch.

Începând cu luna aceasta, artiştii care au toate melodiile disponibile în format audio spaţial pot primi până la 10% drepturi de autor suplimentare. Plata suplimentară nu depinde de faptul că utilizatorii ascultă versiunea audio spaţială.

Abordarea Apple calculează cotele pro-rată pentru ascultările spaţiale disponibile folosind un factor de 1,1, punând accent pe conţinutul de calitate superioară şi compensând artiştii pentru investiţia lor în mixarea spaţială.

Nota adresată artiştilor evidenţiază o creştere de 5.000% a melodiilor disponibile în format audio spaţial de la lansarea funcţiei în 2021. Această mişcare se aliniază cu eforturile Apple de a stimula artiştii să contribuie cu melodii mixate cu tehnologia Dolby Atmos, spre deosebire de platformele rivale precum Amazon Prime Music, Tidal şi Deezer, care oferă, de asemenea, opţiuni spaţiale.

În contextul eforturilor UE pentru o distribuţie mai echitabilă a veniturilor în industria streamingului, această iniţiativă a Apple iese în evidenţă, reflectând angajamentul companiei de a recunoaşte şi compensa artiştii pentru eforturile lor creative.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: apple music