x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Archos 605 WiFi

Archos 605 WiFi

09 Noi 2007   •   00:00

Simpla redare de muzică şi ecranele mult prea mici pentru a vizualiza filme şi poze nu mai sunt de ajuns pentru ca un media player să aibă succes. Archos 605 vine in intămpinarea acestor probleme şi, chiar mai mult, face totul fără ajutorul firelor.

Simpla redare de muzică şi ecranele mult prea mici pentru a vizualiza filme şi poze nu mai sunt de ajuns pentru ca un media player să aibă succes. Archos 605 vine in intămpinarea acestor probleme şi, chiar mai mult, face totul fără ajutorul firelor.

Hardware. Gadgetul poate descărca conţinut, cum ar fi muzică şi videoclipuri direct de pe internet, folosind ARCHOS Content Portal sau de pe diferite site-uri ce vănd conţinut multimedia şi poate transfera, folosind modulul wireless, galerii foto şi clipuri direct de pe PC.

Media Player-ul are un ecran touch-screen de 10.9 cm şi suportă o rezoluţie de 800x480 pixeli. Avănd o adăncime de culoare de 16 milioane de culori, pozele afişate pot concura uşor cu cele afişate pe un laptop, calitatea lor fiind excelentă.

Plugin-uri. Compania a dezvoltat un sistem foarte ingenios, cu ajutorul căruia poţi extinde capabilităţile playerului, rezolvănd astfel problema unor funcţionalităţi pe care nu le vei folosi niciodată. Dezavantajul este că fiecare extensie, fie ea software sau hardware, te va costa in plus, iar pentru a deţine capabilităţi de browsing pe internet va trebui să achiziţionezi pachetul software de webbrowsing, iar pentru a putea folosi gadgetul să iţi inregistrezi emisiunile preferate de la tv va trebui să iţi achiziţionezi DVR Station Gen 5, un stativ relativ invechit dispunănd numai de mufe S-Video şi Composite, astfel că deţinătorii de televizoare HDTV nu se vor putea bucura la maximum de posibilităţile lor tehnologice.

Concluzie. Măsurănd 122 x 82 x 20 mm şi cu o greutate de 260 grame, Archos 605 WiFi are un set excelent de capabilităţi, numai că extensiile opţionale, cum ar fi codecuri MPEG-2, VOB şi H.264, WebBrowser sau suport pentru tv, işi vor face simţită prezenţa atăt in media player, căt şi in buzunarul tău.

Preţ: 1,642.47 RON

Magazin: http://www.archos.ro/

Card SD cu Wifi

Fiindcă tot suntem la categoria Wireless, o companie din California a lansat de curănd un card SD cu WiFi. Eye-Fi, cum se intitulează cardul de memorie, a fost creat pentru a da posibilitatea utilizatorilor de a transfera pozele de pe camera foto digitală direct pe calculator, fără să mai fie nevoie de un cablu USB. Cardul este de asemenea capabil să uploadeze pozele pe un blog sau intr-o galerie de imagini online, transferănd pozele, cu ajutorul unui soft, direct pe internet, tu nu trebuie decăt să faci pozele. Cardul are un spaţiu de stocare de 2 Gb şi este compatibil cu orice aparat foto care suportă tehnologia Secure Digital. Acesta costă in jur de 100 de dolari şi nu este incă disponibil in Europa.

×
Subiecte în articol: gadget