x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Arestat pentru spim

Arestat pentru spim

24 Feb 2005   •   00:00

Anthony Greco (18 ani) este prima persoana arestata sub acuzatia de a fi trimis mesaje spam prin mesageria instant, botezate "spim".

ALEXANDRU RADESCU

Greco este acuzat de trimiterea a 1,5 milioane de mesaje care faceau reclama la pornografie si credite. Conform primelor rapoarte, "destinatarii" acestor mesaje au fost utilizatorii serviciului MySpace.com.

Dupa cum se arata intr-un material silicon.com, Greco ii amenintase pe operatorii MySpace.com ca va dezvalui si altora metodele sale de trimitere a mesajelor spim in cazul in care compania nu semneaza un acord care ii legitimeaza mesajele trimise.

In cele din urma, Greco a fost ademenit sa vina de la New York la Los Angeles pentru a semna un acord cu presedintele MySpace, Tom Anderson. Adolescentul a fost arestat la sosirea pe aeroportul Los Angeles International.

PRIMUL PE LISTA. Autoritatile americane au avertizat ca tanarul arestat pentru a fi trimis mesaje spim prin IM este doar primul caz si ca vor mai urma si altii.

MySpace.com a lansat serviciul IM pentru utilizatorii sai in decembrie 2003, iar primele mesaje spim au inceput sa apara in toamna anului trecut.

Potrivit unui raport Pew Internet & American Life Project, aproximativ 17 milioane de utilizatori IM au fost afectati de primirea mesajelor spim in timp ce erau pe messenger.

In prezent se estimeaza ca 42% dintre internauti folosesc IE, dar pana in 2008 se asteapta ca procentul sa atinga 85%.

×
Subiecte în articol: IT