x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Atenție la obiectele care afectează semnalul Wi-Fi. Ce nu trebuie să stea lângă router

Atenție la obiectele care afectează semnalul Wi-Fi. Ce nu trebuie să stea lângă router

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2024   •   18:45
Atenție la obiectele care afectează semnalul Wi-Fi. Ce nu trebuie să stea lângă router

Specialiștii IT au întocmit o listă cu obiecte care nu trebuie să fie așezate lângă un router pentru a nu interfera cu semnalul Wi-Fi.

7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi

Experții au dezvăluit cele 7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei să nu ai probleme cu semnalul Wi-Fi și să ai un Internet rapid.

 

Routerele conectează dispozitivele la Internet prin transmiterea semnalului care direcționează traficul de date între telefoane, laptopuri, tablete și altele, potrivit Reader’s Digest

Iată 7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid: 

Acvariu

Acvariile sau alte obiecte mari pline cu apă pot provoca probleme dacă se află în apropierea routerului deoarece absorb frecvențele radio. 

Totodată, semnalele wireless din afara casei sau clădirii pot fi afectate de ploaie, potrivit IFL Science. Picăturile de apă absorb parțial semnalul, ceea ce poate duce la o conexiune mai slabă. 

Oglinzi și obiecte din metal 

Dacă ai routerul lângă o oglindă mare sau un obiect din metal, atunci există șanse ca semnalele transmise de dispozitiv să fie reflectate. Se creează astfel „zone moarte” de semnal în casa ta.

Cuptor cu microunde

Un cuptor cu microunde poate produce interferențe pentru că emite cantități mici de radiație.  Cuptorul cu microunde emite un semnal radio, la o frecvență ridicată, de 2.4 GHz – cea a Wi-Fi-ului. 

Obiecte mari 

Undele roruter-ului sunt mai scurte decât cele folosite în transmisiunea radio. Este bine să existe cale liberă între router și dispozitivul conectat la Internet. Semnalul poate avea probleme dacă în drumul său se află obiecte mari. Nu pune routerul în spatele unui dulap mare sau al unei canapele. 

Telefonul fix fără fir

Acesta funcționează la aceeași frecvență precum routerul Wi-Fi. Dacă cele 2 dispozitive sunt ținute unul lângă altul, este posibil să ai probleme de conexiune. 

Bluetooth 

Dacă ai dispozitive care funcționează prin Bluetooth, precum boxe wireless, este posibil ca semnalul Wi-Fi să aibă întreruperi. Ține astfel de obiecte cât mai departe de router. 

Dispozitive electronice 

Routerul are probleme atunci când vine vorba de electrocasnice, potrivit useit.ro.

×
Subiecte în articol: wi-fi router internet