x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Audit la Ministerul Comunicaţiilor

Audit la Ministerul Comunicaţiilor

de Alexandru Radescu    |    14 Sep 2010   •   00:00

Noul ministrul de la Comunicaţii, Valerian Vreme, a anunţat azi într-o conferinţă de presă demararea unui audit la instituţia pe care o conduce de la începutul lunii septembrie, înlocuindu-l pe Gabriel Sandu. Rezultate vor fi prezentate după finalizarea procesului.

În ceea ce priveşte sistemul de plăţi online pentru taxe şi impozite, ministrul Vreme a promis finalizarea proiectului, integrat în Strategia e-Romania, până la 31 decembrie 2010.

"De la 1 ianuarie 2011, cetăţenii României va putea să îşi achite online dările către stat, atât la nivel central, cât şi la nivel local. De asemenea, în mandatul meu voi urmări integrarea şi interoperabilitatea sistemelor IT din instituţiile publice. Vrem ca aceste instituţii să folosească acelaşi limbaj de comunicare. O parte dintre acestea au o bună dotare în privinţa IT, dar sunt şi situaţii unde calculatoarele, unele performante de altfel, sunt utilizate drept maşini de scris. Termenul acestui obiectiv este 24 de luni", a spus şef de la MCSI.

Întrebat cum va funcţiona sistemul de plată online a taxelor şi impozitelor, ministrul Valerian Vreme a spus că mai multe detalii vor fi date publicităţii într-o conferinţă de presă ulterioară.

"La acest sistem vor lucra specialişti din Ministerul Comunicaţiilor, Ministerul Finanţelor Publice, Asociaţiei Române a Băncilor, VISA."

Analize la Radiocom şi Poştă
În ceea ce priveşte disponibilizările la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi procesul de restructurare şi reorganizare a Companiei Naţionale Poşta Română, ministrul a declarat că aşteaptă rezultatele unei analize şi apoi se vor decide paşii următori.

"Peste o săptămână vom avea la dispoziţie rezultatele unei analize a situaţiei la Poşta Română şi vom vedea care sunt paşii următori", a afirmat Vreme.

Ministrul Comunicaţiilor a mai spus că vrea să unească infrastructura de comunicaţii a Teletrans, CFR şi Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (RoEduNet), la care se poate adăuga reţeaua SNR

×
Subiecte în articol: IT