x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Automobile - Virusi in computerul de bord

Automobile - Virusi in computerul de bord

28 Ian 2005   •   00:00

Faptul ca o masina poate fi comandata de la distanta nu mai reprezinta de mult timp o noutate. "Migrena" apare o data cu stirea conform careia computerele de bord ale catorva automobile au fost infectate cu virusi. Afirmatia apartine expertilor antivirus Kaspersky si este vorba de modelele Lexus LX470 si LS430, precum si Landcruiser 100.


ALEXANDRU RADESCU

ALERTA. Computerul de bord nu se lasa "mai prejos" fata de PC-ul de acasa
MODELE. Mai multe modele Lexus beneficiaza de sistem de navigare care se poate conecta la un telefon mobil prin Bluetooth pentru convorbiri pe baza de hands-free. Cercetatorii de la Kaspersky cred ca virusarea computerelor de bord s-a facut prin Bluetooth, stiindu-se faptul ca primii virusi pentru telefoane mobile (cu sistem de operare) se "transfera" de la un aparat la altul prin aceasta tehnologie. Computerele de bord devin din ce in ce mai sofisticate, tot mai multi producatori dorind ca masinile lor sa beneficieze de sisteme de operare. Dupa cum se stie, din acest an 23 de modele Fiat, Lancia, Alfa Romeo sau Ferrari vor fi dotate cu tehnologia hands-free produsa sub marca Microsoft.

AMENINTARE. "Daca un telefon mobil virusat este ceva infricosator, ganditi-va ce s-ar intampla in cazul unui computer de bord infectat", a declarat pentru Zdnet, David Emm, consultant la Kaspersky Labs, fara sa precizeze ce sistem de operare a cazut victima noilor virusi.

×
Subiecte în articol: IT