x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Brokerii sunt scoliti cu poker online

Brokerii sunt scoliti cu poker online

12 Oct 2004   •   00:00

Cateva firme de brokeri din Statele Unite impun angajatilor sustinerea de "examene" pe baza jocurilor de poker online sau a catorva jocuri video care cer abilitati specifice meseriei.

ALEXANDRU RADESCU

Asezat pe un scaun, cu privirea fixa la fluctuatiile pietei, o perfecta coordonare privire-mouse, incadrand actiuni la bursa cu o dexteritate calita in jocuri video. Nu este vorba despre noua profesie a unui gamer inrait, ci de o noua metoda de scolire a viitorilor brokeri din SUA. Geneva Trading este o institutie americana (specializata in tranzactii electronice) care a introdus ca test pentru viitori angajati jocuri de poker online sau productiile "GameBoy". Cei care vor ramane la aceasta firma trebuie ca, in fata monitorului, pe care "se scurg tot felul de marfuri", sa foloseasca mouse-ul, sa dea "click" pentru a cumpara sau pentru a vinde.

"BE QUICK OR BE DEAD". Cu cat esti mai rapid in miscari, cu atat faci mai multi bani, iar aici intervin abilitati pe care le dezvolti la unele jocuri video, a explicat presedintele Geneva Trading, Mary McDonnell, pentru BBC online. Va vine sa credeti sau nu, dar cei care lucreaza la aceasta firma au trecut o expertiza in poker online. "Este vorba despre o disciplina, sa fii stapan pe tine in timpul tranzactiilor si, de asemenea, perfectionarea unei abilitati matematice in tinerea unei «evidente» a numerelor, aidoma urmaririi cartilor in timpul jocului. Numai practicarea poker-ului ii poate ajuta sa citeasca corect evolutia pietelor. In plus te va ajuta sa-ti dai seama de "smecheriile altora, de incercarile de a induce in eroare", considera presedintele Geneva Trading.

Pentru Mark Griffiths, expert in jocuri de noroc la Trent University (Marea Britanie), managerul pasionat de poker este mai pragmatic, jucatorii buni fiind mereu insetati dupa victorii.

×
Subiecte în articol: IT