x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Campanie împotriva pedofiliei

Campanie împotriva pedofiliei

de Alexandru Radescu    |    22 Apr 2008   •   00:00
Campanie împotriva pedofiliei

SECURITATE ● Abuzuri pe net
Internet World Foundation a depistat anul trecut aproximativ 2.800 de site-uri al căror conţinut se baza pe imagini cu copii abuzaţi sexual. 80% dintre aceste site-uri îşi desfăşurau activitatea în scopuri comerciale.



SECURITATE ● Abuzuri pe net
Internet World Foundation a depistat anul trecut aproximativ 2.800 de site-uri al căror conţinut se baza pe imagini cu copii abuzaţi sexual. 80% dintre aceste site-uri îşi desfăşurau activitatea în scopuri comerciale.


Un raport recent al Internet World Foundation arată că anul trecut au fost monitorizate 2.755 de site-uri destinate pedofililor. Rusia şi Statele Unite domină în topul ţărilor gazdă pentru aceste adrese, iar 80% din site-urile menţionate cîştigau bani de pe urma imaginilor cu copii abuzaţi. Pentru a avea succes în lupta împotriva acestor site-uri, IWF cere o cooperare internaţională între diferite instituţii, autorităţi, ISP-işti. Site-urile pedofililor au o deosebită mobilitate: chiar dacă este închis într-o parte, site-ul reapare destul de repede în altă ţară. "Doar o acţiune internaţională coordonată ar putea avea efect, alături de "ştergerea" domeniilor respective", spune directorul executiv al IWF, Peter Robbins. Conform datelor IWF, 10% dintre copiii expuşi aveau sub 2 ani, 30% dintre victime aveau vîrste cuprinse între 3 şi 6 ani, 37% erau din segmentul 3-7 ani, iar 18% dintre copii erau cu vîrste între 11 şi 15 ani.


ROMĂNEŞTI. Potrivit datelor oferite de reprezentanţii departamentului de cyber-infracţiuni din Poliţia Română, în 2006 s-au înregistrat nouă cazuri privind pornografia infantilă pe internet, iar în 2007 s-au înregistrat 15 astfel de cazuri. În octombrie 2007, Poliţia Română şi Microsoft au lansat o platformă software cu bază de date, "Sistemul de Depistare a Copiilor Exploataţi". Specialiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul IGPR pot comunica mai uşor asupra acestor probleme şi vor avea la dispoziţie toate cazurile descoperite pe internet:site-uri, persoane, conţinut, IP-uri etc.


Parteneriat

La începutul săptămînii trecute a fost lansat serviciul "Tineri în Siguranţă pe Internet", disponibil online la adresa www.copiidisparuti.ro/lectii. Platforma de e-learning este concepută sub forma unui website destinat educării copiilor în domeniul navigării pe internet şi informării lor cu privire la pericolele la care se expun. Serviciul pune, de asemenea, la dispoziţia profesorilor şi părinţilor informaţii despre metodele de protejare a computerului şi despre felul în care internetul poate fi făcut un loc mai sigur pentru copii. Lansarea s-a realizat ca urmare a unui parteneriat între Fundaţia Nadia Comăneci şi Microsoft România, serviciul online fiind găzduit de site-ul Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual.

×
Subiecte în articol: IT