x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon G15 - Compacte Power

Canon G15 - Compacte Power

de Alexandru Radescu    |    08 Mar 2013   •   21:14
Canon  G15 - Compacte Power

Zona "compactelor de top" a devenit un punct cheie în business-ul producătorilor foto. Cum piaţa s-a schimbat radical sub presiunea smartphone-urilor cu multi-megapixeli şi a avalanşei mirrorless, jucătorii importanţi încearcă să-;i redefinească sectorul camerelor digitale compacte.

Cu Powershot G15, Canon intră într-o competiţie interesantă cu modelele performante, din această nişă, de la Panasonic (LX7) sau Nikon (P7700). Daca tendinţa (ah, slava deşartă!) este de a scoate "arta" din fiecare cadru, atunci pretenţiile de obiectivitate ale mânuitorilor nu-şi mai au rostul. Cel puţin până la un anumit nivel.

Revenind la G15, impresionează din start designul uşor retro, în care mulţimea de rotiţe ("jucăriile" preferate ale celor cu apucaături tehnice) nu au rol decorativ: butonul rotativ frontal oferă acces uşor la diversele setări. Fotografierea în modul Manual complet, în format RAW, cu suport de fotografiere multi-aspect (alături de  posibilităţile obiectivului), pur şi simplu i-a entuziasmat pe utilizatorii care plasează (noile) compacte de top în linie cu DSLR-uri entry level.

Pentru că vorbim în primul rând de imagine, Canon a echipat camera cu un obiectiv luminos f/1,8-2,8, wide 28mm (zoom x5), senzor CMOS de 12,1MP (procesor puternic, Digic 5), cu o plajă a sensibilităţii ISO de până la 12.800. Pare tentantă aceasta echipă tehnică, dar devine obligatoriu un trepied pentru experimentele nocturne.

Ecranul LCD are o diagonală de 3 inci (7,5cm), dar nu este şi rabatabil. În designul său ultra-compact, inginerii au găsit loc şi pentru un vizor optic, ceea ce adeseori este un mare avantaj în mânuirea camerei.

Dupa cum ne-a obişnuit Canon, o listă întreagă de filtre care să stârnească apucături creative: fish-eye, miniature, toy camera etc. Ideal ar fi să extindă această paletă de funcţii, ba chiar să aducă îmbunătăţiri. Şi aici mă refer în primul rând la HDR. Nu de alta, dar cei care s-au molipsit de aşa ceva pe la modele mirrorless, aici vor fi mai mult decât nemulţumiţi.

Pentru cei care şi filmează cu camera foto, G15 asigură rezolutie Full HD (1080p), ceea ce întregeşte portofoliul premium al acestei compacte cu greutate (350 de grame).
Canon Powershot G15 poate fi achiziţionată la preţ de 2300 lei.

×
Subiecte în articol: canon