x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon în era 4K: EOS-1D C

Canon în era 4K: EOS-1D C

de Alexandru Radescu    |    17 Apr 2012   •   15:28
Canon în era 4K:  EOS-1D C

Canon a prezentat oficial camera foto EOS-1D C, un model digital single-lens reflex destinat si utilizarii in televiziunie sau la productia filmelor de inalta rezolutie. Noul DSLR suporta inregistrare video 4K (4096 x 2160) si va fi disponibil comercial din luna octombrie, la un pret estimativ de 10.000 euro.

Inregistrarile video 4K sunt realizate folosind compresia Motion JPEG pe 8 biti la 24p, iar inregistrarile Full HD (1920 x 1080) pot fi efectuate cu frecvente ale cadrelor de pana la 1080/60p. Camera suporta inregistrarea pe carduri de memorie CF la rezolutii de pana la 4K inclusiv, oferind astfel mobilitate extinsa.

EOS-1D C este dotat cu functia Canon Log Gamma, caracteristica ce faciliteaza obtinerea inregistrarilor video de inalta calitate. Log Gamma ofera o gama comparabila cu cea de la filmul pe celuloid, reducand pierderile de detalii cauzate de umbre sau de lumina intensa.

Bazat pe principalele caracteristici ale modelului 1D X, noul EOS-1D C ofera versatilitate si calitate a imaginii prin intermediul senzorului CMOS full-frame de 18,1 MP.

De asemenea, inregistrarea Super 35mm crop in Full HD se potriveste profesionistilor din cinematografie care lucreaza in mod Super 35 mm.

EOS-1D C este insotit de un pachet software exclusiv, cu o suita care permite redarea inregistrarilor 4K/Motion JPEG si Full HD/60p de pe camera direct pe un monitor compatibil.

×
Subiecte în articol: canon full hd dslr 4k eos 1d c