x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon lansează PowerShot SX130 IS

Canon lansează PowerShot SX130 IS

de Alexandru Radescu    |    05 Oct 2010   •   00:00
Canon lansează PowerShot SX130 IS

Canon lansează în această lună şi pe piaţa din România cel mai nou compact, PowerShot SX130 IS. Nou model se remarcă prin zoom extins, filmare HD precum şi prin o serie de funcţii pentru fotografii "de efect".



Înlocuind PowerShot SX120 IS, noul model este echipat cu un senzor de 12.1 MP, procesor de imagine DIGIC 4 şi un zoom optic de 12x, unghi larg (28mm). Ecranul LCD are o diagonală de 7.5cm (3 inci).

PowerShot SX130 IS deţine o gamă de moduri creative ce dau fotografiilor o nouă dimensiune fără a fi necesară o prelucrare în prealabil. Modul Miniature Effect este diponibil atât pentru modul de fotografiere cât şi pentru cel video, prin reproducerea efectului produs de o lentilă tilt-shift (funcţie de control al perspectivei). Efectul Fish-eye ("ochi de peşte") reproduce distorsiunile produse de o lentilă fish-eye, adăugând un nou unghi capturilor de portret sau peisaj. Modul Super Vivid stimulează saturaţia culorilor, în timp ce opţiunea Poster Effect crează o imagine retro.

Cu Servo AF şi Servo AE se ajustează automat focalizarea şi expunerea atunci cand se urmăreşte un subiect în mişcare, în timp ce Smart Shutter cu tehnologia Face Detection asigură obţinerea fotografiilor de grup, controlând declanşarea fotografiei printr-un semn "din ochi" (Wink Self-Time).

Modul Smart Auto împreună cu tehnologia Scene Detection identifică până la 28 de condiţii diferite de fotografiere, ajustând automat setările pentru a obţine cele mai bune rezultate.

PowerShot SX130 IS înregistrează imagini video în format HD 720p cu sunet stereo, permiţând utilizatorilor să treacă imediat de la modul de fotografiere la înregistrarea video HD şi înapoi.

Posesorii acestui nou model se pot autentifica pe Canon iMage Gateway, un serviciu online de partajare a filmelor şi a fotografiilor. Capacitatea de stocare a fiecărui utilizator este de până la 2GB

×
Subiecte în articol: gadget