x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon Legria HF G10, în scopuri "profi"

Canon Legria HF G10, în scopuri "profi"

de Alexandru Radescu    |    30 Dec 2011   •   21:00
Canon Legria HF G10, în scopuri "profi"

Cu inzestrarea pentru filmare Full HD (format AVCHD) la 24Mbps cu un obiectiv super-angular de 30,4 mm, camera video Legria HF G10 de la Canon este in mod evident una pentru utilizari intensive. Adica nu doar momente de concediu, minute de plimbare prin parc sau pe la munte, ci evenimente care se intind pe cateva ore, filmate la o calitate care pozitioneaza ca­mera la un nivel profesional. Si pentru a sustine asta, producatorii japonezi au echipat camera cu o stocare interna de 32GB, la care se adauga posibilitatea de a insera doua carduri SDXC. Testarea mi-a oferit prilejul de a observa faptul ca introducerea unui card in camera nu insemnat automat si inregistarea pe acest suport de memorie, ci automat in stocarea interna.

Optiunile de editare video sunt destul de bogate, facilitate de un meniu "cumsecade", dar si de ecranul tactil (LCD, 8,8 cm). Practic, exista 8 "filtre", de la aspect de film vechi ("Old movie") la Vivid (accentuare culori). Nu recomand schimbarea unor setari in timpul filmarii fara sa ai camera fixata pe un trepied.

Zoom-ul optic este 10x, iar pentru a obtine imagini bune si in timp ce ne deplasam, ne vine in ajutor stabilizatorul dina­mic de imagine. Pentru obtinerea unui fundal neclar cat mai na­tural atunci cand folosim o adancime de camp mica, obiectivul be­neficiaza de o diafragma cu opt lame.

De asemenea, dupa filmare clipurile video pot fi copiate de pe un card pe celalalt pentru mai multa flexibilitate. De remarcat si faptul ca modelul accepta conversia facuta in aparat din standard HD in standard SD, ceea ce faciliteaza o incarcare rapida pe youtube de exemplu.
Canon Legria HF G10 poate fi achizitionata la pret de 6.200 de lei.

×
Subiecte în articol: canon