x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon Legria HF M36

Canon Legria HF M36

de Alex Buga    |    27 Mar 2010   •   00:00
Canon Legria HF M36
Înaltă definiţie în vârful degetului
Legria HF M36 este un nou model de cameră video digitală Full High Definition (HD) lansat de Canon în 2010. Ţinta acestui model este utilizatorul care doreşte o bună calitate a imaginii filmate şi un mod rapid şi intuitiv de accesare a funcţiilor camerei.

Compactă şi uşoară (cântăreşte doar 320 de grame), camera dispune de un senzor CMOS de 3,3 MP (mult peste cei 0,8 MP care se regăsesc pe camerele video uzuale) şi un zoom optic de 18x, mai mult decât suficient pentru necesităţile unui amator. Prin apăsarea unui singur buton, camera poate face poze decente din punct de vedere calitativ tocmai datorită senzorului cu care este dotată.

Optica "Canon HD Video Lens" şi procesorul de imagine DIGIC DV III, foarte bune de altfel, se regăsesc şi pe câteva modele anterioare de camere Canon, dar HF M36 vine cu un sistem inovator de control al funcţiilor, sistem ce este integrat în noul LCD touchscreen de 2,7 inch. Funcţia de touchscreen exista deja pe alte camere concurente de la Sony sau Panasonic, dar LCD-ul de la HF M36 permite în modul manual de funcţionare un control mult mai facil şi intuitiv al focalizării, expunerii şi diafragmei doar prin apăsarea cu degetul a unui subiect pe ecran sau prin acţionarea unui cursor virtual. Excepţional la acest model de cameră este sistemul Advance Face Detection care identifică concomitent până la 35 de feţe, asigurând o expunere corectă şi o focalizare foarte rapidă pentru subiecţii filmaţi chiar şi atunci când aceştia se află în mişcare.

Fotografiile beneficiază de tehnologia Canon Dynamic Optical Image Stabilizer, care oferă imagini foarte stabile, reducând efectul produs de mişcarea camerei. La zoom maxim se poate folosi şi noul mod Powered Optical Image Stabilizer, care îmbunătăţeşte semnificativ stabilitatea imaginii la focalizarea obiectelor îndepărtate. Camera dispune şi de o lampă LED pentru filmări la lumină slabă, precum şi de un bliţ pentru fotografie.

Înregistrarea se poate face pe memoria internă de 8 GB sau pe un card extern de format SD existând şi opţiunea Relay Recording, care întregeşte modulul de memorie comutând înregistrarea pe cardul extern atunci când memoria internă este plină. Fişierele, fie ele fotografii sau filme, pot fi arhivate în modul clasic "de la cele mai vechi la cele mai noi" sau în modul 3D Flip View grupate pe zile, pentru o derulare rapidă cu degetul pe ecran.

Canon Legria HF M36 oferă o modalitate uşoară de partajare online a conţinutului, integrând un utilitar de conversie de la HD la SD, care este folosit împreună cu funcţia Easy Web Upload pentru a facilita transferul secvenţelor video (bitrate 24Mbps) pe YouTube. Softul Pixela ImageMixer, oferit în pachet, localizează automat conţinutul şi permite utilizatorilor să se autentifice, să încarce şi să indexeze filmările într-un singur pas. Există şi o funcţie de Video Snapshot care filmează segmete de 4 sau 8 secunde care pot fi grupate într-un playlist pentru realizarea de scurte clipuri video. Camera permite şi încărcarea în memorie a unor fişiere audio care se pot combina cu aceste clipuri într-un material video complex care se poate scrie pe un disc sau se poate încărca pe net.

● Puncte forte: Stabilizatorul de imagine; LCD-ul cu touchscreen intuitiv; senzorul de 3,3 MP; sistemul Advance Face Detection
● Puncte slabe: Preţul (730 euro); un uşor zgomot pe imagine la lumină mai slabă. Nu are NightShot.

Caracteristici:

● Senzor: CMOS Full HD, 3,3 MP
● Zoom optic: x18
● Memorie Dual Flash: 8GB Flash+card SDHC
● Ecran LCD: 6,8 cm, tactil
● Înregistrare: Full HD, 24 Mbps
● Procesor de imagine: DIGIC DV III
● Greutate: 320 grame
● Preţ estimativ: 730 euro

×
Subiecte în articol: gadget