x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Carcasa smartphone de 3 ori mai tare decât oţelul

Carcasa smartphone de 3 ori mai tare decât oţelul

23 Iul 2015   •   10:31
Carcasa smartphone de 3 ori mai tare decât oţelul

Jan Schroers, profesor în ingineria mecanică şi ştiinţa materialelor de la Universitatea Yale, a dezvoltat această tehnologie în laboratorul lui şi vrea să aducă produsul în producţia de masă.


Este vorba despre o carcasă pentru smartphone mai uşoară şi mai subţire decât oţelul, şi la fel de uşor de modelat precum plasticul, potrivit Noobz.ro .

"Acest material este de 50 de ori mai tare decât plasticul, de aproape 10 ori mai tare decât aluminiul şi aproape de 3 ori mai tare decât oţelul", declară Schroers. "Este incredibil!"

De ani de zile, instituţiile academice şi comerciale au solicitat eficienţa pentru modelarea acestor materiale metalice şi au dorit o nouă generaţie de materiale flexibile.

Ambalajele electronicelor, în special, au fost identificate ca o aplicaţie de dorit. Au existat nenumărate încercări pentru depistarea unui proces de formare care să aibă succes.

Schroers a petrecut mare parte din ultimul deceniu urmărind o abordare fundamental diferită pentru modelarea exactă a geometriilor complexe. În loc să topească materialul BMG (bulk metalic glasses - metalul nou) și să îl introducă într-o matriță la temperaturi ridicate, el a utilizat o stare lichidă unică, a răcit materialul, iar BMG-ul s-a înmuiat suficient încât să permită modelarea.

Cu aceasta tehnică, pe care Schroers o numește "formare termoplastic", BMG-ul poate fi modelat ca masă plastică. Ca urmare, acest proces nu necesită cantități masive de energie.

De aceea, Schroers s-a axat pe producerea BMG-ului în foi. Profesorul consideră că acest tip de material este cel mai propice pentru aplicații practice, de fabricație.

"Dezvoltarea unei metode de fabricație pentru foi BMG a fost extrem de dificilă, deoarece necesită un proces fundamental diferit", spune Schroers. "Am reușit recent, cu un proces surprinzator de versatil, care este rapid, precis și economic."
Citeşte mai departe pe Noobz.ro şi vezi video-ul de prezentare a noii tehnologii.

×
Subiecte în articol: smartphone