x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cartoforii Anonimi tratati cu cazinouri on-line!

Cartoforii Anonimi tratati cu cazinouri on-line!

15 Apr 2004   •   00:00

Dependentii de jocuri de noroc din Australia, reuniti in grupul „Jucatorii Anonimi", s-au trezit cu publicitate la cazinouri taman in timpul unei „reuniuni de grup" pe site-ul dedicat vindecarii lor.

Problema impatimitilor doritori de vindecare este si mai amara avand in vedere faptul ca reclamele la cazinouri, aparute sub forma de pop-ups (pagini Web care se deschid automat), nu prea pot fi controlate. In plus, victimele acestor „ferestre" publicitare nu pot nici sa dea in judecata cazinourile on-line, localizate peste mari si tari.

GAZ PE FOC. „Aceste reclame la cazinouri on-line sunt ultimul lucru de care ar avea nevoie jucatorii inraiti veniti la «dezintoxicare». In acest grup s-au inscris oameni care au pierdut foarte multi bani la jocuri de noroc, iar cand intra pe site-ul dedicat vindecarii lor le apar in fata ochilor oportunitati de tot felul la jocuri on-line", afirma Louise Sharpe, director la centrul de cercetari asupra jocurilor de noroc, de la Universitarea din Sydney. Singura masura pe care a putut-o lua Asociatia Jucatorilor Anonimi a fost aceea de a avertiza pe cei care intra pe adresa www.gamblersanonymous.org.au sa nu deschida mesajele publicitare aparute in timpul navigarii.

Australia nu este renumita doar prin canguri si ursuletul koala. Peste 20% din totalul mondial al aparatelor electronice de poker se afla in Australia, un procent care este de cinci ori mai mare decat numarul acestor masinarii ispititoare de pe teritoriul Statelor Unite. Mai mult decat atat, australienii au plasat in jocuri de noroc suma-record de 11 miliarde de dolari, conform unui studiu efectuat de catre autoritatile australiene. O suma-record pentru ca echivaleaza cu 2% din produsul intern brut si este putin mai mare decat bugetul apararii din aceasta tara.

Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT